Kijk op koers. Vooruitzien - WSKO

Kijk op koers. Vooruitzien

Jammer dat de geluidstechniek ons ’s middags in Barn47 in de steek liet. Overmacht! Kan gebeuren. Hopelijk is dat niet hetgeen waar mensen nog over praten na zo’n inspirerende dag, maar het was wél interessant om te observeren hoe de luistervaardigheid van leerkrachten is, wanneer we de oren echt moeten spitsen om wat te kunnen horen. We verwachten namelijk ook dagelijks van kinderen dat ze naar ons luisteren als we praten…

Over geluid gesproken. Ik heb veel enthousiaste stemgeluiden gehoord bij binnenkomst in Barn47. Velen van jullie waren razend enthousiast over de gevolgde workshops en ik zie dat er onderling afspraken zijn gemaakt om interesse, kennis en ervaringen te delen. Precies wat we als WSKO met elkaar willen doen. De WSKO Campus in beweging. Geen opgelegde cursussen, maar vanuit professionele nieuwsgierigheid onszelf – en anderen - verbeteren. Ik zag bijvoorbeeld dat Sanne en Shirley spontaan een compleet uitgewerkte ICT leerlijn ontwikkeld hebben en dit delen met alle leden van de ICT werkgroep. Topprestatie! Hoe gaan we ervoor zorgen dat alle scholen hiermee aan het werk gaan? De leerlijn is mooi opgeknipt per leerjaar. 

In oktober ga ik met Jan Tolhuijs langs de scholen om te zien wat we allemaal met elkaar realiseren. Niet vanuit controle of argwaan, verre van dat. Maar om mee te kunnen doen en te ondersteunen bij wat jullie bezighoudt. Tot snel!