Kijk op koers terug en vooruitblik - WSKO

Kijk op koers: terug- en vooruitblik 

Het kalenderjaar is al weer bijna voorbij. Een goed moment om even terug te kijken op het jaar. We hebben afscheid genomen van een aantal collega’s. Een aantal wijzigde zijn/haar koers en ging elders aan de slag binnen of buiten het onderwijs en er waren ook collega’s die van hun pensioen gingen genieten of anderszins. We kregen ook veel nieuwe, enthousiaste collega’s.

We openden in september tijdens de WSKO-dag officieel WSKO Campus en gaven daarbij een signaal aan de overheid hoe we professionalisering zien. Er is geen register nodig om te meten of professionalisering van leraren wel deugt. Externe verantwoording voor het vak vindt immers al voortdurend plaats; professionals voeren dagelijks gesprekken over hun vak met collega’s.

We openden de deuren van de prachtige, nieuwe school WSKO De Hofvilla in Wateringen. We hadden extra ruimte nodig door de groei van het leerlingenaantal en creëerden met gemeentesteun extra ruimte bij WSKO Montessorischool en WSKO Joannesschool in Naaldwijk. WSKO De Regenboog is in afwachting van de financiering van de gemeente voor extra ruimte om haar leerlingengroei te kunnen huisvesten.

Onze scholen boekten prestaties op onderwijs- en sportgebied. Ik denk aan de Nationale Onderwijsprijs, de nominatie voor de identiteitsprijs,  de nominatie voor de Loftrompet, WSKO-scholen die landelijk kampioen werden bij handbal, schaken en techniek, WSKO-scholen die het seef-label ontvingen, het vignet “Gezonde school” behaalden, enzovoorts, enzovoorts. Zo ook initiatieven als de realisatie van de peuter/kleutergroep en verkrijgen van meerjarige muzieksubsidie.

Ondertussen maken we ons klaar voor het nieuwe kalenderjaar. Waalcampus in ’s Gravenzande is in voorbereiding en St. Jozefschool in Schipluiden heten we van harte welkom binnen WSKO.

Maar eerst een paar weken rust en vakantie. Ik wens iedereen een heel gezond en gelukkig 2019 toe en mooie Kerstdagen.

 

Jos van der Ende