Meest gestelde vragen (Corona) - WSKO

Meest gestelde vragen

Nu de scholen na de meivakantie weer open mogen, hebben ouders veel vragen. Wij proberen uw vragen hier te beantwoorden.

Mag mijn kind na de meivakantie naar school?

Ja, maar kinderen en ouders komen niet naar school wanneer zij de volgende gezondheidsklachten hebben: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, (lichte) hoest, verhoging/koorts. Ook wanneer een gezinslid koorts (vanaf 38 graden Celsius) en/of benauwdheidsklachten heeft, dient u uw kind thuis te houden.

Hygiëne op school. Wat kan mijn kind doen?

  • Zorg dat uw kind de handen wast met water en zeep en afdroogt met een papieren handdoek of keukenrol.
  • Leer uw kind dat hij/zij hoest en niest in de binnenkant van de elleboog.
  • Vertel uw kind dat hij/zij probeert geen vingers in neus of mond te stoppen.
  • Gebruik papieren zakdoekjes, gooi ze direct weg en was daarna de handen. Zorg dat uw kind altijd een pakje papieren zakdoekjes bij zich heeft of een aantal zakdoekjes in de broekzak.
  • Geen handen schudden en/of knuffelen. Niet met de leerkracht en ook niet met klasgenoten.
  • Vertel uw kind om zoveel mogelijk te proberen 1,5 meter afstand te houden tot klasgenoten en de leerkracht.
     

Mag ik mijn kind brengen en halen?

Ja, maar we streven naar zo min mogelijk verkeer in en rond de school. Het is voor u niet toegestaan om op het schoolplein of in de school te komen. Ook niet om even iets met de meester of juf te bespreken. Gebruik daarvoor andere middelen zoals mail, telefoon of de schoolapp. Houd op weg naar school te allen tijde 1,5 meter

afstand van andere ouders en/of voorbijgangers. Breng kinderen zoveel mogelijk lopend of op de fiets naar school. Van de directeur van de school hoort u waar u uw kind veilig kunt afleveren.

Wat als de leerkracht ziek is?

Het kan voorkomen dat een leerkracht ziek wordt. In eerste instantie probeert de school op een andere wijze de lessen van de kinderen door te laten gaan. Wanneer dit niet lukt, zal er geen les zijn voor de kinderen. Mocht dit het geval zijn dan hoort u dat tijdig van de directeur van de school. Wij vragen hiervoor uw begrip.

Testen van personeel bij gezondheidsklachten

GGD-Haaglanden is druk bezig met het organiseren van voldoende testen voor onderwijzend personeel. Zo kunnen onze collega’s zich na de meivakantie laten testen bij vermoeden van Corona.

Wanneer moet mijn kind thuis blijven?

Voor kinderen gelden dezelfde adviezen als voor volwassenen. Uw kind mag niet naar school komen als hij/zij één van de volgende gezondheidsklachten heeft: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, (lichte) hoest, verhoging/koorts. Uw kind dient 24 uur klachtenvrij te zijn voordat hij/zij weer naar school mag komen.

Ook wanneer een gezinslid koorts (vanaf 38 graden Celsius) en/of benauwdheidsklachten heeft, dient uw kind thuis te blijven.

Ik heb een specifieke vraag over onze persoonlijke situatie

Met vragen over uw specifieke situatie, kunt u terecht bij de school van uw kind(eren). Richt u zich daarvoor tot de voor u bekende kanalen. De directeur communiceert hierover in zijn/haar berichtgeving.

Hoe zit het met de noodopvang?

De noodopvang voor kinderen van ouders in vitale en cruciale beroepen wordt voortgezet. Heeft u hierover een specifieke vraag? Dan kunt u zich richten tot de school of tot de betreffende opvangorganisatie.

Waar vind ik meer informatie over de nieuwe maatregelen vanaf 11 mei?

Voor meer informatie over de maatregelen verwijzen wij u naar de website van de Rijksoverheid.