100 jaar Verburch-hof - WSKO

WSKO Verburch-hof viert 100 jarig bestaan

In de week van maandag 20 juni t/m donderdag 23 juni vierde WSKO Basisschool De Verburch-hof het 100-jarig bestaan. Eigenlijk moeten we 101 jaar zeggen, want het eeuwfeest zou vorig jaar plaatsvinden. Door Covid19 zijn de festiviteiten toen uitgesteld naar dit jaar. Wat in het vat zit verzuurd niet! 

De gehele schoolweek vinden festiviteiten plaats op de basisschool. Op maandagochtend is de feestweek geopend met alle leerlingen en leerkrachten op het schoolplein. In het zonnetje vormden zij samen het getal "100". Veel leerlingen en leerkrachten kwamen in "Ot en Sien" stijl naar school, wat een erg leuk gezicht was. 

Het weekprogramma bestaat verder uit een quiz en tentoonstelling 100 jaar Verburch-hof. De "eeuwboom" is symbolisch onthuld. De leerlingen hebben een workshop "streetbeat" gevolgd, het trommelen was in heel Poeldijk te horen. Bij het optreden op het schoolplein kwamen ook ouders kijken. 

Op woensdag hebben de leerlingen "oud-Hollandse spelletjes" gespeeld op het schoolplein. Als klap op de vuurpijl is de feestweek op donderdag afgesloten met een bezoek aan Diergaarde Blijdorp in Rotterdam. Vrijdag is een studiedag en kunnen de leerlingen uitrusten van de onvergetelijke feestweek!