Afrikaanse sferen op De Regenboog - WSKO

Afrikaanse sferen op De Regenboog

In het voorjaar zijn drie leerkrachten van WSKO met Teachers4Teachers op reis geweest naar Kenia. Diana Langeslag van basisschool De Regenboog in Naaldwijk was een van deze leerkrachten. Toen de mogelijkheid zich voordeed om een stukje Afrika naar haar school te halen, twijfelden Diana en directeur Benjamin Hofland geen moment. Muziek- en dansgroep Tarumbeta, die in april op tour was door Nederland, werd van harte uitgenodigd om een optreden te verzorgen voor de kinderen en workshops te geven. De dag werd een Afrikaans muzikaal feestje in het Pijletuinenpark naast de school!

Karibu Tarumbeta (Welkom Tarumbeta!)

De groepen 4 tot en met 8 hebben een workshop gevolgd met Afrikaanse muziek en dans. Ze hebben ritmes op de djembés gespeeld. Ook werd er een Afrikaanse dans aangeleerd. De kinderen waren onder de indruk. In het begin heel verlegen, maar al snel werd er volop meegeswingd! De taal vormde geen barrière. De Kenianen spraken Engels en lieten met gebaren wel zien wat ze bedoelden.

Eén van de leerlingen vroeg aan de Keniaanse danser of hij ook de backflip (achterwaartse salto) kon maken. Later, tijdens het optreden, liet hij zien dat hij dat kon! Daarnaast maakte hij ook salto's en kon hij met twee springtouwen tegelijk springen!
In de workshops hadden de kinderen het lied Jambo Bwana geleerd. Buiten werd het met elkaar gezongen!

Spontaan brak op dat moment de zon door de wolken. De Kenianen zagen er prachtig, kleurrijk uit. Met veren en sieraden gemaakt van kralen. Ook toen de Kenianen al lang afscheid hadden genomen, hoorde je overal in de gangen nog leerlingen 'Jambo' zingen. Het was een fantastische dag! 

De Wereld Ontdekken
Het bezoek van Tarumbeta en de reis met Teachers4Teachers sluit goed aan bij de WSKO pijler 'De Wereld Ontdekken'. WSKO scholen zijn een veilige, uitdagende, leerrijke ruimte waar we de wereld binnenhalen, zodat kinderen op een open en nieuwsgierige manier zichzelf, de ander en de wereld waar ze deel van uitmaken leren begrijpen en hier op een duurzame manier samen vorm aan geven. 

Teachers4Teachers
'Education is future.'‚Äč Sinds 2003 organiseert Teachers4Teachers reizen naar Kenia voor onderwijsprofessionals. Zij brengen onderwijsprofessionals uit Nederland & Kenia samen. Tijdens het verblijf in Kwale County delen ze kennis, inzichten en ervaringen met Keniaanse collega's. Let's meet, connect & learn! Meer informatie over de organisatie vind je op hun website