Begin van een nieuw schooljaar - WSKO

Start nieuw schooljaar

24-8-2020 - Wij hopen dat iedereen genoten heeft of nog steeds geniet van een heerlijke zomervakantie. Nog een weekje en dan zien wij alle kinderen weer verschijnen op school! We hebben er zin in om weer te starten en wij hopen onze leerlingen ook. 

Maatregelen rondom corona

De maatregelen die vóór de zomervakantie golden, zullen nu nog steeds gelden. In het kort houdt dit het volgende in: 

  • Kinderen, leerkrachten en ouders komen niet naar school wanneer zij de volgende gezondheidsklachten hebben: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, (lichte) hoest, verhoging/koorts. Ook wanneer een gezinslid koorts (vanaf 38 graden Celsius) en/of benauwdheidsklachten heeft, dient u uw kind thuis te houden. Kinderen in groep 1 en 2 mogen wel naar school komen als zij alleen neusverkouden zijn (zonder koorts of andere klachten). 

  • In en om de school nemen wij de hygiëneregels van de Rijksoverheid in acht: we proberen zoveel mogelijk 1,5 meter afstand te houden; iedereen wast regelmatig zijn handen met water en zeep; we hoesten en niezen in de binnenkant van de elleboog; geen vingers in neus en/of mond; we gebruiken papieren zakdoekjes die we weggooien na gebruik; we schudden geen handen en we knuffelen elkaar niet.

  • Als een leerkracht ziek/verkouden is, dient hij/zij thuis te blijven. In eerste instantie probeert de school op een andere wijze de lessen van de kinderen door te laten gaan. Wanneer dit niet lukt, zal er geen les zijn voor de kinderen. Mocht dit het geval zijn dan hoort u dit tijdig. Wij vragen hiervoor uw begrip. Leerkrachten kunnen ervoor kiezen om zich te laten testen. 

Voor meer informatie over maatregelen rondom basisonderwijs, verwijzen wij u graag naar de website van de Rijksoverheid. 

Bent u op vakantie geweest naar een gebied met code oranje? 

Er gelden regels wanneer u op vakantie bent geweest in het buitenland. Op de website van de Rijksoverheid vindt u een overzicht van deze maatregelen.