Bewegend leren - WSKO

Bewegend leren 

Het eerste deel bestond uit de presentatie van Bewegend leren van Joris te Molder en Niels Holleboom. Meer weten over hen? Lees dan het volgende artikel: https://www.allesoversport.nl/artikel/1620-bewegend-leren-is-beter-presteren/
Het tweede deel bestond uit een praktijkgedeelte, waarbij in de gymzaal allerlei reken- en taalvormen werden uitgetest. Dit werd door de deelnemers als zeer erg prettig ervaren, omdat ze het geleerde meteen konden toepassen in de praktijk en met elkaar in gesprek konden over elkaars ideeën. Er werden verschillende rekenvormen gedaan (bijv. de tafels) met behulp van een speedladder, de bowlingbaan met sommen en gefrisbeed met zowel reken- als taalvormen. Het derde gedeelte bestond uit informatie en uitleg over de aanvraag van bewegend leren d.m.v. subsidie bij de gemeente. 

Aanvragen subsidie

In mei hebben alle deelnemers informatie met criteria ontvangen, waaraan de school moet voldoen, om voor subsidie voor bewegend leren in aanmerking te komen. We hopen dat veel scholen de aanvraag indienen. De hoeveelheid energie die de deelnemers van bewegend leren kregen, zal dan zeker overslaan op onze leerlingen en onderwijs nog dynamischer maken.