De Hofvilla door naar de landelijke finale Lego league - WSKO

De Hofvilla door naar de landelijke finale Lego league

Op zaterdag 20 januari deden de Emotiestrijders en de Regenboogmasters mee aan de schoolfinale van de lego league Challenge in Delft. De wedstrijd bestaat uit verschillende onderdelen. De presentatie van het project over het thema is er één van. Dit jaar is het thema “Masterpiece”. De Emotiestrijders hadden een “kunst”emotieklok ontworpen met een techniek, kinderen kunnen zelf hun emotie aangeven. De Regenboogmasters hadden een regenboogbrug ontworpen waar iedereen zich welkom moet voelen. Ze hebben sensoren aangebracht die bij beweging zorgen voor muziek en lichtjes. Deze hebben ze zelf geprogrammeerd. De Emotiestrijders hebben therapeuten gesproken die super enthousiast waren en de Regenboogmasters gaan nog in gesprek met de wethouder van kunst, Carlieke van Staalduinen. Het team hoopt dat de brug in het Westland mag worden gebouwd. 

Een ander onderdeel is de robot die door de leerlingen is geprogrammeerd. Beide teams mochten drie keer hun robot laten zien op de wedstrijdtafel. De Emotiestrijders lukte het één keer om al hun geprogrammeerde missies te laten zien. Een score van 260 punten! 

Vol spanning gingen we naar de prijsuitreiking. We dachten dat we wel een prijs gewonnen hadden, het werden er vier! 1ste en 2de voor het project (van de 36 teams) en 2de bij de publieksprijs voor het meeste publiek. De mooiste prijs was de prijs voor de Emotiestrijders, 3de All over! Zij mogen meedoen aan de landelijke finale in 's Hertogenbosch op zaterdag 9 maart.