Feestelijke opening groen/blauw schoolplein Blink - WSKO

Feestelijke opening groen/blauw schoolplein Blink

‘S-GRAVENZANDE - Op woensdag 7 juni was het eindelijk zover: de feestelijke opening van het nieuwe duurzame schoolplein van Blink in ’s-Gravenzande. Na jaren van plannen maken, geld inzamelen en verbouwen is het plein officieel door wethouder de heer Ferwerda geopend en door de kinderen in gebruik genomen. Het plein is klimaatadaptief en voorzien van veel groen. En het belangrijkste: het plein is uitermate geschikt voor de hele buurt om lekker te spelen!

Schooldirecteur Tamara van Wingerden vertelt: ,,Enorm blij zijn wij met het prachtige nieuwe schoolplein. Het is nog mooier geworden dan wij van tevoren hoopten. De werkgroep, bestaande uit ouders en teamleden, heeft heel hard gewerkt om dit te kunnen realiseren. Het ontwerp van het nieuwe plein is ontstaan in samenwerking met de leerlingen, ouders, teamleden, de buurt en kinderopvang “Okidoki!”

Spelen
Blink is een actieve school en de leerlingen leren door te doen en te ervaren. Op deze manier ontdekken zij hun kracht. Met het nieuwe ontwerp met leuke paadjes en voldoende ruimte om te spelen staat plezier voorop. De uitdagende speeltoestellen zijn leuk voor zowel de onder- als de bovenbouw. Ook is er een pannaveldje, zandbak, moestuin en bankjes om even uit te rusten. Met het ontwerp is rekening gehouden met de sociaal-emotionele ontwikkeling van de leerlingen. Het samenspel wordt gestimuleerd wat de spelbeleving ten goede komt. De kinderen kijken uit naar hun pauzetijd en genieten zichtbaar van het mooie plein!

Groen/blauw schoolplein
Een groen/blauw schoolplein betekent een plein met meer bomen en beplanting. Het plein is klimaatadaptief, dus het kan tegen een goede regenbui. De leerlingen worden betrokken bij het onderhouden van het groen. Planten water geven, onkruid wieden, een composthoop maken, de kinderen mogen aan de slag! De nieuwe, leerrijke ruimte sluit goed aan bij de WSKO pijler ‘De Wereld Ontdekken’.

Partners
De afgelopen jaren zijn tal van leerlingenacties georganiseerd om geld in te zamelen: een loterij, plantenmarkt, flessenactie en diverse andere klassen acties. Ook zijn onder leiding van Speels Groen fondsen geworven. Gemeente Westland, Delfland, WSKO, Rabobank en vele andere sponsors hebben financieel bijgedragen. Bureau RIS heeft het ontwerp getekend en de technische begeleiding verzorgd. MULTI Tuin en Landschap heeft de aanleg op zich genomen. De speeltoestellen zijn gemaakt door Speelmaatje B.V. Namens alle leerlingen, hartelijk dank!