Feestelijke opening groen/blauw schoolplein WSKO St. Jozefschool - WSKO

Feestelijke opening groen/blauw schoolplein WSKO St. Jozefschool 

WATERINGEN - Op donderdag 14 april was het eindelijk zover: de feestelijke opening van het nieuwe duurzame schoolplein van WSKO St. Jozefschool in Wateringen. Na maanden van plannen maken, geld inzamelen en verbouwen is het plein officieel in gebruik genomen. Het plein is klimaat adaptief en voorzien van veel groen. En het belangrijkste: het plein is uitermate geschikt om lekker verstoppertje te spelen!

Schooldirecteur Kim Girolami vertelt: ,,Super trots zijn wij op het prachtige resultaat. Het is nog mooier geworden dan wij van te voren hoopten. De werkgroep, bestaande uit ouders en teamleden, hebben heel hard gewerkt om dit te kunnen realiseren. Het ontwerp van het nieuwe plein is ontstaan in samenwerking met de leerlingenraad, ouders, teamleden, de buurt en kinderopvang ZON!.”

Spelen

Voorheen was het een ‘kaal’ schoolplein, wat voornamelijk uit stenen en een eenvoudig speeltoestel bestond. Kinderen begonnen zich steeds meer te vervelen, met meer akkefietjes tot gevolg. Met het ontwerp is rekening gehouden met de verschillende leeftijden. Het plezier staat weer voorop. Het uitdagende klimparcours is leuk voor zowel de onder- als de bovenbouw. Voor de motorische ontwikkeling is er een voetbalveldje en een zandbak voor de sensomotoriek. Ook is er veel ruimte voor spel of juist een bankje om even uit te rusten. Met het ontwerp is ook rekening gehouden met de sociaal emotionele ontwikkeling van de leerlingen. Het samenspel wordt gestimuleerd wat de spelbeleving ten goede komt. De kinderen kijken uit naar hun pauzetijd en genieten zichtbaar van het mooie plein!

Groen/blauw schoolplein

Een groen/blauw schoolplein betekent een plein met meer bomen, beplanting en ondergrondse waterbergingen. Het plein is klimaat adaptief, dus het kan tegen een goede regenbui. De leerlingen worden betrokken bij het onderhouden van het groen. Planten water geven, onkruid wieden, de kinderen mogen aan de slag! 

Partners

De afgelopen maanden zijn tal van leerlingenacties georganiseerd om geld in te zamelen: een kerstmarkt, soep op de stoep, collecte Prins Bernard Cultuurfonds, sponsorloop en diverse klassen acties. Ook zijn onder leiding van Speels Groen fondsen geworven. Gemeente Westland, Delfland, WSKO, Rabobank en vele andere sponsors hebben financieel bijgedragen. Bureau RIS heeft het ontwerp getekend en de technische begeleiding verzorgd. Hovenier van der Heijden heeft de aanleg op zich genomen. De speeltoestellen zijn gemaakt door Speelmaatje. Namens alle leerlingen hartelijk dank!