Feestelijke opening Basisschool BLINK - WSKO

Feestelijke opening WSKO Basisschool BLINK in ’s Gravenzande

Aan de Obrechtlaan is het op donderdag 24 februari groot feest: om 14.30 uur vindt de officiële opening plaats van de vernieuwde Basisschool BLINK. Voorafgaand is er om 13.30 uur een openingsvoorstelling. Er komt een heus circus, waarin de leerlingen een belangrijke rol spelen. Ouders, buurtbewoners en andere nieuwsgierigen zijn van harte uitgenodigd om de opening bij te wonen.


De John F Kennedyschool heet sinds begin dit jaar Basisschool BLINK. Niet alleen de naam is anders, ook het onderwijsconcept is vernieuwd, het pand is geüpdatet en het schoolplein wordt aangepast. Er wordt gewerkt met flexibele begin- en eindtijden. Op deze manier wordt ruimte en tijd gecreëerd om kinderen in kleinere – soms gemixte – groepen aan hun leerdoelen of een project van Blink te laten werken én om het kind individueel te coachen. Om half negen gaan alle kinderen naar hun eigen groep voor de gezamenlijke dagstart.


Directeur Tamara van Wingerden vertelt: “Op Basisschool BLINK leert een kind beter en leuker en ontwikkelt het vaardigheden voor de toekomst. Talenten krijgen de ruimte om te bloeien op alle terreinen, zoals creatief, cognitief en sportief. En door het actieve, uitdagende onderwijs krijgt ieder kind kansen om te blinken: de doener, de dromer en de denker”. In het pand van Basisschool Blink verzorgt Okidoki de voorschoolse en naschoolse opvang.


Basisschool BLINK is onderdeel van Westlandse Stichting Katholiek Onderwijs (WSKO). WSKO kenmerkt zich door kwalitatief sterk onderwijs en een diversiteit in het onderwijsaanbod, zodat ouders een school kunnen kiezen die past bij hun kind. Binnen de koers van WSKO, geven schooldirecteuren hun onderwijs vorm op een manier die past bij de kinderen en het team. WSKO heeft circa 500 medewerkers die onderwijs bieden aan 5.200 leerlingen in Westland en Schipluiden.

Kunt u niet bij de opening zijn, maar wilt u graag meer weten over Basisschool BLINK? Op zaterdag 12 maart vindt de open dag plaats van 10.00 tot 12.00 uur. Ook is het mogelijk om een rondleiding te plannen, dit kan via www.blink.wsko.nl.