WSKO de Aventurijn zorgt voor geslaagde Kersthigh-tea - WSKO

WSKO de Aventurijn zorgt voor geslaagde Kersthigh-tea 

In Maasdijk draait al voor het vierde schooljaar met veel succes de Talentklas. In deze klas zitten 8 leerlingen van WSKO basisschool De Aventurijn en PCPOW basisschool Het Kompas. Leerlingen in de klas werken aan hun persoonlijke leerdoelen en ontdekken hun talenten.  Zo hebben kinderen de afgelopen jaren verschillende bedrijfsbezoeken gedaan, zijn ze naar het Technolab geweest, hebben ze meegedaan aan het Varend Corso en hebben ze leren koken, naaien en zagen.

Speciaal voor Kerst wilden ze iets extra’s doen voor mensen in Maasdijk die het gewoon verdienen of die eenzaam zijn. Ze bedachten een Kersthigh-tea. Alle voorbereidingen en uitvoering zijn volledig door de kinderen zelf gedaan onder leiding van hun Talentklasjuf Janneke van Witzenburg. Zo zijn ze op zoek gegaan naar passende recepten, zijn de boodschappenlijstjes gemaakt en de boodschappen gedaan, zijn er uitnodigingen, naamkaartjes en menukaarten geschreven, alle gerechten bereid, de zaal aangekleed, de tafels gedekt, hapjes uitgeserveerd, de afwas gedaan en is alles opgeruimd.

Woensdagochtend 21 december was het zover. Speciaal voor deze gelegenheid stelde Vitis Welzijn De Prinsenhof beschikbaar. De leerlingen waren erg gespannen, maar hadden er enorm veel zin in. Alle genodigden werden ontvangen via de rode loper. Ook zij hadden er veel zin in. Wat was het gezellig en wat heeft iedereen genoten. De genodigden genoten van alle verwennerijen. De kinderen waren trots toen ze zagen dat al hun hapjes met veel smaak werden opgegeten. Renée Goppel, sociaal makelaar in Maasdijk, genoot mee en vroeg de leerlingen of dit met Pasen misschien nog een keer georganiseerd kan worden. Ook voor de leerlingen en hun juf was dit zeker voor herhaling vatbaar.