Goed op weg met ICT - WSKO

Goed op weg met ICT

ICT in het nieuwe schooljaar

Als je als WSKO deze mooie stappen gezet hebt en de ontwikkeling in positieve vaart wil laten doorgaan, moet je natuurlijk dit proces goed bewaken en borgen. Gelukkig krijgen we daar ook vanuit het bestuur in het schooljaar 2018-2019 tijd en ruimte voor. We kunnen als buddy’s vanuit het eigenaarschap van de ICT-coördinatoren ondersteuning en support bieden aan de ICT-coördinatoren van de scholen.

We kunnen ons ook volgend jaar blijven inzetten op scholing van personeelsleden van WSKO op het gebied van de Google Suite. De BootCamp heeft onder andere geleid tot het ontwikkelen van de WSKO Google Skills, een leerlijn voor kinderen (en collega’s), die na de zomervakantie door alle scholen gebruikt kan gaan worden. De kinderen kunnen zelfstandig deze leerlijn doorlopen en de vaardigheden in het werken met de verschillende apps uit de Google Suite leren.

De ICT-coördinatoren zullen het komende schooljaar van en met elkaar leren in professionele leergemeenschappen.

  • Inzet en implementatie van digitale software voor adaptief verwerken m.b.v. Snappet.
  • Inzet en implementatie van digitale software voor adaptief verwerken m.b.v. Methoden.
  • Leerlijn en implementatie van digitale vaardigheden, informatievaardigheden en de inzet van de mogelijkheden van Google Suite For Education binnen het gehele onderwijs.
    Bij dit van en met elkaar leren hopen we dat ook collega’s vanuit het WSKO-veld zich zullen aansluiten.

Het bestuur-account van ProWise zal nog verder aangevuld worden met mooie lessen waar alle WSKO-collega’s gebruik van kunnen maken. Tevens kunnen de collega’s aangeven hoe ze hun kennis op dit gebied via de WSKO Campus verder willen scholen, verdiepen en onderhouden.

Alle reden om trots te zijn

We kunnen voldaan en trots terugkijken op alles wat we het afgelopen jaar met zijn allen hebben bereikt. We zien met veel zin en inspiratie vooruit naar het schooljaar 2018-2019 om gezamenlijk weer grote stappen te zetten in de ICT-ontwikkelingen. We kunnen dan ook met recht zeggen: “WSKO werkt aan de toekomst van onze kinderen met de vaardigheden die daarbij horen”.