Kijk op koers. Onderwijs leeft - WSKO

Kijk op koers: onderwijs leeft

Het is een genot om te zien hoe er in alle scholen met inzet en bezieling wordt gewerkt aan de toekomst van onze leerlingen. Momenteel zijn directies in overleg met teams druk doende om vanuit deze bezieling door te koersen vanuit onze kernwaarden, waardoor leerlingen zo goed als mogelijk voorbereid zijn op de toekomst. We doen veel, heel veel in ons onderwijs.

Identiteit en 5 landschappen

Er wordt op dit moment hard gewerkt aan een korte videoproductie, die na veelvuldig en diepgaand overleg met schoolleiding, parochie en anderen onze identiteit in beeld brengt. Deze zal voor de zomervakantie klaar zijn. Op deze manier promoten we onze idealen en laten we zien waar we voor staan.

Daarbij hebben we in onze scholen vanuit de koers met elkaar vijf opbrengst verhogende landschappen afgesproken met kernwoorden, die ervoor zorgdragen dat we weten waar het om gaat.

Landschap 1: Team
Landschap 2: Groei van de leerling
Landschap 3: Sociale vaardigheden
Landschap 4: Ouders
Landschap 5: Eigenaarschap

De “kunst” is nu om vanuit de landschappen en de kernwaarden die onze cultuur bepalen (vertrouwen, vakmanschap, verbinding en inspiratie) af te spreken waar het dan per landschap om gaat en hoe we dat terugzien in onze scholen, je eigen school en bij jezelf. Met andere woorden “hoe breng ik dat in beeld voor mezelf en anderen?”

WKSO Campus

Daar maken we als gezamenlijke scholen en schoolleiding met elkaar afspraken over, zodat we weten wat ons (ver)bindt en we met elkaar gesprekken kunnen voeren, die ons als professional in staat stelt ons vakmanschap voortdurend te onderhouden. De WSKO Campus draagt daarin bij en vraagt van ons een bewuste en actieve houding. Uiteindelijk gaat het steeds om één doel: onze leerlingen bewust maken dat ze ertoe doen en daarin een bijdrage leveren. Nu en voor de toekomst.