Leerlingen WSKO BLINK leren over communicatie - WSKO

Leerlingen WSKO BLINK leren over communicatie 

’s-Gravenzande | De afgelopen weken hebben de leerlingen van WSKO Basisschool BLINK veel geleerd over communicatie: over de verschillende vormen van communicatie en hoe de media invloed hebben op mensen. Ze hebben bezoek gekregen van een slechtziende man, die brailleschrift kan lezen en typen. Ook kwam een dame langs die gebarentaal gebruikt om te communiceren met doven en slechthorenden.

Elke groep heeft een product gemaakt, dat vervolgens in een gezamenlijke videovergadering aan elkaar is gepresenteerd. De groepen 1/2 hebben bijvoorbeeld flessenpost gemaakt. Omdat die brief ook in een ander land terecht zou kunnen komen, is de brief door leerlingen uit groep 8 vertaald naar het Engels. De juf heeft de brief ook echt in zee gegooid, we wachten nog op antwoord! Groep 3/4 heeft een eigen reisgids gemaakt, want ook boeken, kranten en folders zijn een vorm van communicatie. De kinderen van groepen 5 en 6 hebben met toneel en dans aan elkaar een presentatie gegeven van hulpmiddelen om mee te communiceren. Groep 7/8 heeft een eigen journaal gemaakt over mensen die veel invloed hebben via massamedia en/of social media.

Leerkracht Alex vertelt enthousiast: “We hebben in dit thema veel geleerd, vooral door te doen! Ons volgende thema heet "wereldse zaken" en behandelt onder andere weer & klimaat, oorlog & vrede en dinosaurussen. Dat thema wordt afgesloten met een open huis en rommelmarkt. Komt u ook? De aankondiging vindt u binnenkort op onze Instagram en Facebook @WSKOblink!’.