Ludieke sponsoracties voor schoolplein 't Startblok - WSKO

Ludieke sponsoracties voor schoolplein 't Startblok

Wilco Kannekens, directeur basisschool 't Startblok in Honselersdijk: "We willen al heel lang ons schoolplein vernieuwen. Dit jaar hebben we echt de koe bij de hoorns gevat en hebben we aan de wereldraad (leerlingenraad) van onze school gevraagd hoe ons plein er dan uit moet gaan zien. Zij hebben het met de kinderen in de klas besproken en hebben uiteindelijk een moodboard gemaakt. Daarop stonden vernieuwingen als een kunstgrasveld een klimparcours, een buitenkeuken, een verkeersplein, schaduwdoek voor de zandbak, etc. etc. Om aan alle wensen te voldoen, hebben we geld nodig. Daarom hebben we de maand juni als actiemaand gebombardeerd om geld in te zamelen voor het vernieuwen van het schoolplein.

't Startblok heeft in juni niet stilgezeten en verschillende 'fundraising' acties bedacht en uitgevoerd: een online bingo, een online cluedo avond, het inzamelen van lege flessen, een fietstocht, een plantjesmarkt en een walk through bij stichting Kwest, die ook gebruik maakt van het schoolplein. 't Startblok heeft een sponsorloop georganiseerd en een springfestijn, waar ouders een tijd konden kopen om op het uitgestalde luchtkussens hun eigen springfeestje te houden. Met als klap op de vuurpijl werd de actiemaand op woensdag 30 juni afgesloten met 'Los op de Boss'.

Hoe vaak gebeurt het dat je de schooldirecteur mag bekogelen met sponzen vol slagroom, ketchup of yoghurt? Bijna nooit! De leerlingen van basisschool 't Startblok grepen hun kans met beide handen aan. Wilco Kannekens zat op een scheidsrechtersstoel op het schoolplein en de kinderen konden voor 50 cent een natte spons naar hem gooien. Als men een euro betaalde werd dat een spons met slagroom. Ter plekke is er nog bij verzonnen dat voor 10 euro een hele emmer water gegooid mocht worden. Toen de slagroom op was, werd er in de koelkast eerst nog yoghurt gevonden. En na de yoghurt ging men over op ketchup... De kinderen hebben een wereldmiddag gehad op deze wereldschool. En Wilco was na 4 dagen van de ergste zure lucht af!

"Aan de kinderen is maandag 5 juli tijdens de Werelddag het geweldige bedrag van € 18.000,-- bekend gemaakt dat is opgehaald tijdens de actiemaand. Wij zijn hier echt een beetje stil van, maar ook van alle tijd en energie die door alle ouders en kinderen in deze maand is gestoken. We kunnen dan ook, door de actiemaand én de bijdragen van de diverse fondsen en ouders, het schoolplein aanvullen met 3 speeltoestellen, volop groen en uitdagende plekjes. Ook komt er een buitenlokaal voor de buitenlessen. De intentie is nu, dat dit allemaal half september gereed is, waarna natuurlijk een officiële opening zal volgen", aldus Wilco.