Markt voor Oekraïne in Maasdijk - WSKO

Markt voor Oekraïne in Maasdijk

Woensdag 30 maart hebben de beide Maasdijkse basisscholen, WSKO De Aventurijn en PCPOW Het Kompas, een markt georganiseerd voor Oekraïne.

In de afgelopen weken kwamen er steeds meer kinderen die iets wilden doen voor de Oekraïense vluchtelingen. Ook binnen Maasdijk zijn de eerste vluchtelingen inmiddels gesetteld. Dit leidde tot het idee van de markt.

Alle kinderen mochten op 30 maart op het plein hun kleedje neerleggen en hun plantjes, bloemen, groenten, fruit, speelgoed en boeken verkopen. Ook waren er kinderen die hadden gebakken en stond er een heuse poffertjeskraam.

Tot vandaag hebben we het spannend gehouden wat de opbrengst zou zijn. Vanmorgen is het totaalbedrag bekend gemaakt. Drie leerlingen zijn samen met directeur Cindy Roeling naar de Brandweerkazerne gegaan. Voor de kinderen erg interessant om kennis te maken met de nieuwe Maasdijkse inwoners en om hun nieuwe onderkomen te zien. Uiteindelijk is het bedrag overhandigd aan Stichting Maasdijk voor Oekraïne. Zij zullen de opgehaalde 4000 euro een mooie bestemming geven binnen Maasdijk. Dicht bij huis, zodat de Maasdijkse leerlingen straks ook terug kunnen zien waar hun geld aan is uitgegeven.

Als scholen zijn we supertrots dat we zo'n hoge opbrengst bij elkaar hebben gebracht. Nogmaals grote dank aan alle sponsoren, kopers en verkopers. Acties op touw zetten doe je immers samen!