Nieuwe cao - WSKO

Nieuwe cao 

Nieuwe functieomschrijving

Met de nieuwe cao zijn er nogal wat zaken veranderd voor medewerkers in het primair onderwijs. Omdat het onderwijs is veranderd, is ook de functie van leerkracht veranderd. Daarom zijn er nieuwe voorbeeldfuncties gemaakt met bijbehorende, nieuwe loonschalen. In de nieuwe functieomschrijving zijn bijvoorbeeld analysevaardigheden en contacten met ouders belangrijker geworden dan in de oude functies. Wil je hier meer over lezen, kijk dan op: https://www.aob.nl/wp-content/uploads/2018/06/Functiebeschrijvingen-primair-onderwijs.pdf

Salaris, eenmalige toelage en vervanging

Overige wijzigingen:

  • De salarissen voor leerkrachten zijn aangepast per 1 september 2018. Zat je in LA, dan ga je naar L10 en zat je in LB, dan ga je naar L11. Je behoudt daarbij dezelfde trede als waarin je per 1 augustus 2018 zat. De lerarensalarissen gaan per 1 januari 2019 en 1 januari 2020 nogmaals omhoog.
  • De bindingstoelage en het schaaluitloopbedrag komen voor iedereen per 1 september 2018 te vervallen, omdat deze zijn ingebouwd in de nieuwe salarissen.
  • Alle medewerkers krijgen per 1 september 2018 een structurele salarisverhoging van 2,5%.
  • Iedereen krijgt in oktober eenmalig € 750,- naar rato werktijdfactor en diensttijd in de maanden januari t/m augustus 2018. Alle leerkrachten (medewerkers in de L-schalen) krijgen in oktober daarbovenop een éénmalige uitkering van 42% van hun nieuwe maandsalaris (naar rato werktijdfactor en diensttijd in 2018).
  • Vervanging bij ziekteverlof, zwangerschapsverlof en ouderschapsverlof van een leerkracht kan weer uitbetaald worden door WSKO (en niet meer via Excellent Flex). Overige verlof of tijdelijke invulling van een formatieplaats moet nog wel via Excellent Flex uitbetaald worden.
  • De verplichte functiemixpercentages worden uit de cao gehaald.

Wil je meer weten over de nieuwe cao, zie dan: https://www.poraad.nl/nieuws-en-achtergronden/onderhandelaarsakkoord-voor-cao-primair-onderwijs-forse-stijging