Nieuwe schoolgebouw WSKO Pius X bijna gereed - WSKO

Nieuwbouw WSKO Pius X 

Eind januari gaat WSKO Pius X verhuizen. De nieuwe school ziet er kleurrijk en bijzonder uit en dat was precies de bedoeling van dit nieuwe gebouw...anders dan anders! De school is onder andere ingericht op het werken in ateliers. Doel van het werken in ateliers is de verschillende talenten en kwaliteiten van kinderen zichtbaar te maken en verder te laten ontwikkelen.

Er zijn diverse ateliers, waaronder een keuken, een techniek-, handvaardigheid-, drama-, toneel- en muziekatelier. Er wordt gestart met het werken in ateliers in twee middagen; één middag hebben de leerlingen een vrije keuze, de andere middag werken ze in een verplicht atelier. Dit wordt langzaam uitgebouwd en aan het einde van het schooljaar moet het concept volledig draaien.

In de afgelopen twee jaar heeft de school al veel geëxperimenteerd met het werken in ateliers en daarbij natuurlijk regelmatig moeten bijstellen. En straks is de school dan klaar voor het echte werk. Alle lokalen zijn met elkaar te verbinden, dus iedereen is verantwoordelijk voor elkaars kinderen. Samenwerken moet.....vrijwillig en de taak van de leerkracht wordt veel meer coachend.

Natuurlijke materialen

In het gebouw zijn vooral natuurlijk materialen, waaronder veel berken hout, en het dak is bedekt met sedum en zonnepanelen. Uiteraard zal de school, als de werkzaamheden helemaal klaar zijn , feestelijk worden geopend.