Okidoki en WSKO De Hofvilla samen onder één dak - WSKO

Okidoki Kinderopvang en WSKO De Hofvilla samen onder één dak

Wateringen – Okidoki Kinderopvang en WSKO De Hofvilla gaan ‘samenwonen’ in Wateringen. Okidoki heeft het leegstaande pand aan de Harry Hoekstraat 2 in Wateringen gehuurd vanwege wachtlijsten voor peuteropvang en BSO. Omdat het pand voor henzelf te groot is, zijn zij erg blij met hun onderhuurder WSKO De Hofvilla. “Ouders en kinderen blij, Okidoki blij en WSKO blij, fijn!”, aldus een enthousiaste Mieke Hopmans, directeur WSKO De Hofvilla.

Afgelopen zomer is er flink verbouwd, want het pand was aan een metamorfose toe. De ruimten ogen inmiddels fris en licht, en hebben losstaande ventilatie units om aan de huidige corona-eisen te kunnen voldoen. Een aantal groepen van WSKO De Hofvilla zijn het nieuwe schooljaar gestart op de verbouwde locatie. Na de herfstvakantie opent ook Okidoki Kinderopvang haar deuren aan de Harry Hoekstraat.

Door de enorme groei van afgelopen jaren, kampt De Hofvilla al enige tijd met ruimtegebrek. In verband met regeldruk en/of bezwaarprocedures is uitbreiding op de huidige locatie aan de Dr. Schaepmanstraat niet mogelijk. Structurele oplossingen zijn op korte termijn niet te verwachten waardoor deze enigszins ongebruikelijke stap uitkomst biedt. Samenwerken doen Okidoki en WSKO al lang in het belang van de kinderen. Dit gebouw versterkt de samenwerking tussen KO en PO. Het schept nog meer mogelijkheden om kinderen verschillende activiteiten aan te bieden voor- tijdens en na schooltijd.

Mieke Hopmans vertelt: “Wij hebben ouders die met een echofoto komen om hun ongeboren kind bij ons op school in te schrijven. Een enorme eer natuurlijk, maar het baart mij ook zorgen. Als ik niet kan uitbreiden op de huidige locatie, waar kan ik dan de kinderen ons onderwijs bieden? Blij dat we nu iets meer ruimte krijgen door de dependance”. Okidoki en WSKO zijn tevreden met het eindresultaat. Hoewel het niet de beste oplossing is, is het wel de hoogst haalbare oplossing op dit moment.