Onderwijs en ontmoeten in Poeldijk is de Expeditie - WSKO

Onderwijs en ontmoeten in Poeldijk is de Expeditie

Organisaties zetten handtekening onder samenwerking

Het plan Onderwijs en Ontmoeten te Poeldijk gaat nu verder onder de naam de Expeditie. We hebben het niet alleen meer over een school, maar het wordt de plek waar ontwikkeling, educatie, sport, cultuur en ontmoeten in Poeldijk samenkomt. Dit zorgt ervoor dat de Expeditie een kans biedt voor meerdere partijen om samen te werken. Als startsein van deze samenwerking hebben op 15 mei zeven betrokken partijen een overeenkomst getekend.

Stappen zetten voor een veelzijdige locatie voor Poeldijk
De gemeenteraad van Westland stemde op 27 maart in met de plannen voor Onderwijs en Ontmoeten in Poeldijk. Dit nieuwe gebouw gaat de Expeditie heten en komt op de locatie van De Veiling. Het wordt een veelzijdige locatie voor jong en oud. Sindsdien wordt gewerkt aan het ambitiedocument en programma van eisen voor het gebouw. De volgende stap is dat een architect kan kijken hoe, rekening houdend met de omgeving, tot een prachtig en kloppend hart van Poeldijk te komen. In diverse stappen en fases worden ook omwonenden en inwoners van Poeldijk meegenomen.

Wie zijn de organisaties
Dit kloppend hart wordt gevormd door onder andere kinderopvang, onderwijs, cultuur en het verenigingsleven. De betrokken partijen willen zich inzetten voor de ontwikkeling en realisatie van de Expeditie en maken op hoofdlijnen afspraken over het vervolg. De intentieovereenkomst is ondertekend door ISW (Lucas Onderwijs), WSKO, Kinderopvang Simba, Bibliotheek Westland, muziekvereniging Pius X, zangkoren Deo Sacrum en Gemeente Westland.

In de buurt
Sinds afgelopen december vinden gesprekken met buurtbewoners plaats, waarbij hun vragen en zorgen worden gehoord. In juni is een volgende buurtbijeenkomst gepland. De buurt wordt hiervoor per brief uitgenodigd. U kunt op de hoogte blijven over de ontwikkeling van het gebied via de gemeentelijke website onder de naam Expeditie Poeldijk-Noord via www.gemeentewestland.nl/expeditie. Volg verdere updates over gebouw de Expeditie via www.expeditie.nl