Ontmoetingen tijdens Haken en Schaken op Waalcampus - WSKO

Ontmoetingen tijdens Haken en Schaken op Waalcampus

Integraal Kindcentrum Waalcampus in ‘s-Gravenzande heeft in het kader van ontmoeten een gezellige middag georganiseerd. Ouderen uit de buurt en opa’s en oma’s van de kinderen zijn uitgenodigd om te komen haken en schaken. Aan vier grote tafels zaten blije ouderen en kinderen. Onder het genot van een Sint muziekje en lekkers, is er veel gelachen en geleerd.   

Waalcampus is gevestigd in nieuwbouwwijk Waelpolder en is onderdeel van de Westlandse Stichting Katholiek Onderwijs (WSKO). Dit schooljaar organiseren alle 17 WSKO scholen een activiteit om ontmoetingen te stimuleren. Astrid Vreugdenhil, directeur Waalcampus, vertelt: ,,Dit schooljaar zijn we de samenwerking aangegaan met platform Westland Ontmoet, om de beweging en verbinding van Westlanders verder op gang te brengen. De activiteiten die de WSKO scholen organiseren in het kader van de ontmoeting worden aangemeld op www.westlandontmoet.nl. Hoe mooi zou het zijn als wij met ons grote bereik van kinderen en ouders op de WSKO scholen, écht iets kunnen betekenen? De ontmoeting past ook goed bij onze nieuwe WSKO pijlers: We willen dat iedereen welkom is, we willen de wereld om ons heen naar binnenbrengen én we staan open voor mooie gesprekken waarin levensvragen aanbod komen.”

Westland Ontmoet
WestlandOntmoet is een platform dat ontmoetingen in Westland in kaart brengt. Welkom, kom erbij en doe mee! De kwaliteit van de ontmoeting en de kans op een herhaling staan voorop. Ontmoetingen worden gestimuleerd om eenzaamheid te voorkomen en te bestrijden. Naast het thema eenzaamheid, richten zij zich ook op inclusiviteit. De cijfers geven aan dat ook in Westland steeds meer mensen eenzaam zijn. Niet alleen ouderen, maar ook jongeren.