Uitbreiding leskist Bewegend leren voor Westlandse basisscholen - WSKO

Uitbreiding leskist Bewegend leren voor Westlandse basisscholen

Naaldwijk - Goed nieuws voor de 12 Westlandse basisscholen die in het bezit zijn van een leskist Bewegend leren: de leskist Bewegend leren is verder uitgebreid. Het materiaal is aangevuld met de Wieblie (online platform bewegend leren) en leermatten van leerbewegend.nl. De cheque hiervoor is vandaag uitgereikt door Wethouder Varekamp aan directeur Herman Riekert van WSKO basisschool De Bernadette in Naaldwijk. De uitbreiding is mogelijk gemaakt door een subsidie vanuit Sportakkoord Westland.

Initiatiefnemer Miriam Zwinkels-Broch van Projectgroep Bewegend leren Westland vertelt: "De leskist is een cadeau om te zorgen dat bewegend leren op een praktische en laagdrempelige manier nog meer in de scholen geïmplementeerd wordt. Het gebruikersgemak moet groot zijn. 'Wanneer gaan we weer springen en rekenen, juf?' Leerkrachten geven aan dat de leerlingen meer motivatie, meer betrokkenheid en een betere focus hebben, omdat leerlingen graag bewegen.
Er wordt gewerkt aan de dagelijkse lesdoelen op een manier waardoor regelmatig meer bewogen wordt. We zijn als projectgroep heel trots om meer dan 4400 leerlingen en ruim 250 leerkrachten met deze uitbreiding extra te inspireren. Beweeginspiratie is nodig, stop de zitpandemie!"

Met de leskist Bewegend leren worden basisscholen gestimuleerd een gezonde leefstijl te hanteren, waarbij veel aandacht is voor sport en bewegen binnen het onderwijs. De leskist is door scholen uit Westland ontwikkeld en bevat materialen en ideeën die bijdragen aan het meer bewegen. Door te bewegen ontwikkelen de kinderen niet alleen hun motoriek, maar wordt er ook gewerkt aan hun sociaal emotionele en cognitieve ontwikkeling.

Onderschrift foto (v.l.n.r.): Mark Blijleven (Wieblie), Aad v/d Valk (Vitis Welzijn), Wethouder dhr. Varekamp (Gemeente Westland), Herman Riekert (WSKO De Bernadette) en Miriam Zwinkels – Broch (Beweeginspiratie).