Versoepelingen voor het onderwijs - WSKO

Versoepelingen voor het onderwijs

Ontzettend blij zijn wij met de door Minister Kuipers (VWS) aangekondigde versoepelingen van de coronamaatregelen in het onderwijs. De komende periode worden de richtlijnen versoepeld. Basismaatregelen blijven nodig en ook het advies om regelmatig een zelftest te doen blijft gelden.

De versoepelingen op een rij:
Vanaf 18 februari:
- Ben je besmet met het coronavirus? Vanaf vandaag ga je vijf dagen in isolatie in plaats van zeven dagen, mits je 24 uur geen klachten meer hebt.
- Richtlijnen rondom groepsgrootte, cohortering en gespreide looproutes vervallen.


Vanaf 25 februari:
- Het is niet meer nodig om 1,5 meter afstand te houden. Basismaatregelen zoals regelmatig handen wassen en voldoende ventileren gelden wel.
- Mondkapjes zijn niet meer nodig in de school. In het leerlingenvervoer is het nog wel nodig om een mondkapje te dragen.
- Het dringende advies voor leerlingen (voor groep 6 t/m 8) en onderwijspersoneel om twee keer per week een zelftest te doen blijft.


Vanaf 7 maart*:
- Ouders, verzorgers en andere externen mogen weer in de school, ook zijn open dagen weer mogelijk. Wel moeten hier de 1,5 meter afstand en het gebruik van mondneusmaskers nog gehandhaafd worden.

 

*In overleg met de andere schoolbesturen van Westland, hebben we besloten om deze versoepeling pas vanaf 7 maart (na de vakantie) in te laten gaan.