Westlandse kinderen werken mee aan Zapp Kids Top 20 - WSKO

Westlandse kinderen werken mee aan Zapp Kids Top 20

Honderden basisschool kinderen uit Honselersdijk en Naaldwijk beleefden vop 7 februari een heel spannende dag. Ze mochten meewerken aan de opnames van het televisieprogramma Zapp Kids Top 20.

Het is oktober 2022 als Vive Zwinkels uit groep 8 van WSKO basisschool ‘t Startblok in Honselersdijk het plan opvat om haar klas in te schrijven voor de televisieopnames van Zapp Kids Top 20. Dat is een muziekprogramma met populaire muziek, gemaakt voor en door kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar. Vive schrijft een mailtje naar Zapp Kids Top 20 met de mededeling dat hun groep - zelfs volgens hun juf Lindy - de allerleukste klas is en dat heel Nederland dat mag zien.

Onvergetelijk
Genoeg reden voor de redactie om de klas uit te nodigen. Maar daar blijft het niet bij, want op zo’n opnamedag worden twee uitzendingen gemaakt. Dus wordt de directeur van de Bernadetteschool in Naaldwijk gebeld met de vraag of zij ook mee willen doen. Het enthousiasme is groot en omdat op de Bernadetteschool de gymzaal groot genoeg is om er een televisiestudio van te maken, snijdt het mes aan twee kanten. Per uitzending zitten er zo’n tachtig tot honderd kinderen in het publiek. Dus kan niet alleen groep 8, maar ook groep 6 en 7 van ‘t Startblok een onvergetelijke ochtend beleven. 

Raffie en Stefania
Milan Polderdijk uit groep 7 vertelt over de fietstocht er naar toe: “We moesten onderweg een paar keer op de noodrem, maar het is gelukkig allemaal goed gegaan.” Lott Groenewegen uit groep 6 ziet bij binnenkomst grote posters en heel veel camera’s. “Echt een beetje spannend hoor, ik kreeg er een kriebel van in mijn buik.”

Die kriebels krijgt Milan vooral als singer/songwriter Raffie ineens naast hem komt zitten. Lott snapt dat wel, want die vindt Raffie echt wel leuk om naar te kijken. Vive vertelt dat zangeres Stefania ook optreedt. Zij zingt een nummer dat gaat over pesten. Om te laten zien dat iedereen tegen pesten is, hebben de kinderen symbolisch allemaal vier stippen op hun hand gezet en dat goed in beeld laten zien. 

Uitzending
Natuurlijk gaat niet alles in één keer goed, bijvoorbeeld ballonnen te vroeg gooien. Daarom moeten er meerdere opnames gemaakt worden. Tussen het dansen en zingen door wordt er ook nog een quiz gehouden; de jongens tegen de meiden. Als Lotte en Vive deze dag een cijfer moeten geven, zijn ze duidelijk in hun oordeel: “Een dikke tien!”, Milan denkt daar iets anders over, die geeft een 9,8. “Als de jongens de quiz hadden gewonnen, was het een tien geweest!”, verzucht hij. Op zaterdag 11 februari om 10.00 uur ‘s ochtends wordt de aflevering met de kinderen van ‘t Startblok op NPO 3 uitgezonden. Een weekje later zijn de kinderen van de Bernadetteschool aan de beurt. 

 

Bron: www.rodi.nl/westland

Foto: PR