WSKO De Zeester: voor wie steek jij een kaarsje op? - WSKO

WSKO De Zeester: voor wie steek jij een kaarsje op?

Woensdag 1 november is op WSKO De Zeester in alle groepen de vraag gesteld: ‘Voor wie steek jij een kaarsje op?’ Ook kinderen krijgen te maken met verlies. Erover praten is niet altijd even makkelijk. Met behulp van een lespakket, mede mogelijk gemaakt door de KRO-NCRV, gingen de kinderen met elkaar in gesprek.

Ajoud El Miloudi van de KRO-NCRV, presentator van Willem Wever en Puberruil, kwam in het kader van dit lesprogramma langs op WSKO De Zeester om met leerlingen uit de groepen 7 en 8 in gesprek te gaan. Op de theatertrap vertelde hij over dit project. Kinderen werd gevraagd te vertellen voor wie zij een kaarsje zouden willen opsteken. Mooie herinneringen werden opgehaald en hier en daar viel een traan.

Openhartige gesprekken 

In alle klassen werd er ondertussen een start gemaakt met het versieren van een theelichthouder en tekeningen van dierbaren, die de kinderen moeten missen. Glitters, plakkers, speciaal tape, er werd van alles tevoorschijn gehaald om een mooi kunstwerk te maken. Kinderen gingen tijdens het knutselen ook in gesprek met elkaar. Ervaringen, herinneringen en gevoelens werden gedeeld.

In de groepen 7 en 8 kwam Ajouad langs tijdens dit knutselen. Hij ging in gesprek met kinderen en er werd heel openhartig gesproken over het verlies van deze kinderen. De nodige tranen kwamen voorbij, maar er was gelukkig ook weer ruimte voor een lach. Ajouad wist op een geweldige manier de kinderen te laten praten, te troosten en ook weer te laten lachen. Zo ging hij onder de glitters naar huis dankzij een leerling uit groep 7.