WSKO-kampioenen - WSKO

Landelijke WSKO-kampioenen

WSKO De Achtsprong eerste landelijk Techniek Toernooi

Kinderen van groep 1/2B van WSKO De Achtsprong hebben de procesprijs gewonnen op de landelijke finale van het Techniek Toernooi in Arnhem.  

Tijdens de wedstrijd draaide het allemaal om de waterbaan die zij samen met hun andere groepsgenoten hadden gemaakt. Enthousiast lieten zij de jury zien hoe het water door de buizen, slangen en flessen stroomde en een molentje in beweging bracht. De jury was vooral onder de indruk van het proces dat vooraf was gegaan aan de bouw van de waterbaan zoals het uittesten van materialen, het ontdekken wat communicerende vaten zijn en het ontwerpen van een waterbaan.

WKSO De Aventurijn eerste landelijk Techniek Toernooi

Net als WSKO De Achtsprong had ook WSKO De Aventurijn een winnend finalist op het landelijk techniektoernooi. 

Op Basisschool De Aventurijn worden in alle groepen geregeld technische experimenten en lessen gedaan. Zo deed een team uit groep 7 in december nog mee aan de First Lego League en alle groepen deden mee aan het Westlands Techniektoernooi, waar groep 3 en 4 de eerste prijs kregen voor de samenwerking. In de daarop volgende landelijke finale behaalde deze groep opnieuw de eerste plaats en nu voor hun ontwerp. De uitdaging was om binnen 5 minuten 5 insecten te maken die op water blijven drijven. En dat lukte! Het was weer een leerzame en inspirerende ervaring en de kinderen zijn gemotiveerd om op school verder met techniek te experimenteren.‚Äč

WSKO De Hofvilla tweede in NK schoolschaken 

WSKO De Hofvilla is met groep 3 t/m 5 tweede geworden op het Nederlands Kampioenschap Schoolschaken. Op individueel niveau werd één van de leerlingen zelfs eerste en een andere leerling werd derde. 

WSKO De Regenboog landelijk kampioen handbal

De meisjes van WSKO De Regenboog zijn Nederlands kampioen schoolhandbal geworden. Na in mei de regiofinales overtuigend te hebben gewonnen, mochten zij naar Arnhem om met de besten van de andere regio’s te strijden om de Nederlandse titel. Zonder verliespunten werden de kruisfinales bereikt. Daar was de strijd heftig, maar met een 8-6 overwinning stapten de meiden de finale in. Na een ware thriller van een wedstrijd konden de Regenboogmeiden zich met een 6-5 overwinning kronen tot Nederlands sterkste.

Daarnaast werd ook nog de spandoekenwedstrijd gewonnen en werd één van de kinderen uitgeroepen tot talentvolste speelster, wat haar een shirt van Estevana Polman opleverde.

WSKO Bernadetteschool achtste op NK dammen

WSKO Bernadetteschool heeft meegedaan aan het NK Schooldammen. Meer dan duizend scholen deden mee aan aan het kampioenschap. Via het regiokampioenschap in februari, de provinciale finale in maart en de halve finale in april drong de school door tot de finale van Nederland. Dat resulteerde in een topprestatie: 8e van Nederland! Het damteam was de dag daarop studiogast bij WOS-sport.