WSKO-succes Junior Lego League - WSKO

WSKO-succes Junior Lego League 

WSKO Andreashof en De Achtsprong hebben de overall prijs gewonnen in de First Junior Lego League. Dit is een programma voor kinderen van 6 tot en met 10 jaar, met vier onderdelen: science, technology, enginering en math). Elk jaar is er een nieuw en uitdagend thema, de Challenge genoemd. In een team bouwen en ontwerpen kinderen rondom het thema een LEGO® model. Ook maken ze een ‘Laat Zien’ poster waarop ze presenteren hoe en wat ze hebben onderzocht. De teams werken volgens de FIRST® LEGO® League Core Values: respect, delen en teamwork.

Het is een goed voorbeeld van hoe het onderzoekend en ontwerpend leren een plaats heeft binnen het onderwijs op WSKO-scholen. 

 

Maanteam WSKO Andreashof 

Bij WSKO Andreashof werkte groep 3 in januari elke donderdagmiddag aan het project "Moon Mission". Hoe zouden we kunnen wonen op de maan in 2050. De kinderen kwamen er al snel achter dat dat niet zo makkelijk is. Er is geen zuurstof, eten, drinken en waar moet je wonen? Hoe kom je aan energie? Hoe ga je om met het water? En wat denk je van al die stenen die in de ruimte zweven en op de maan botsen. Er werd in groepjes hard nagedacht over de problemen én hoe deze konden worden opgelost. Er werd een raket en een maanbasis gebouwd, de raket en het maanvoertuig werden geprogrammeerd, er werd een mooie poster gemaakt en geoefend op de presentatie. 

Voor de jury hebben de kinderen een goede presentatie gehouden en alles duidelijk laten zien, verteld en uitgelegd. Iedereen kreeg een mooi astronautencertificaat en een medaille. De school is heel trots op deze kanjers!

Teams WSKO De Achtsprong 

Van WSKO De Achtsprong hebben er twee teams hard gewerkt aan het project Moon Mission. Er is gebouwd aan een raket, een maanstation, de teelt ‘kas’ en een grijper om maanrotsen en gruis op te rapen. Daarnaast zijn de eerste stappen gezet in het programmeren van een computer. De kinderen hebben zelf een teamnaam gekozen. Team Sterrenhemel en Team 8-Sprong-nauten. Team Sterrenhemel won een prijs voor het beste onderzoek en Team 8-Sprong-nauten won, samen met het team van WSKO De Andreashof, de overall prijs.