WSKO viert pannenkoekdag met honderden kinderen en ouderen - WSKO

WSKO viert pannenkoekdag met honderden kinderen en ouderen

Westland - De Westlandse Stichting Katholiek Onderwijs (WSKO) doet mee aan de Nationale Pannenkoekdag op vrijdag 8 maart. Op maar liefst 15 basisscholen gaan de leerlingen aan de slag om de lekkerste pannenkoeken te bakken voor ouderen. Kinderen leren op deze manier hoe fijn en makkelijk het is om iets te doen voor andere mensen.

WSKO ontwikkelt met plezier. “Deelname aan deze dag is voor de leerlingen niet alleen heel leuk en lekker, maar zorgt ook voor verbinding”, aldus Henriëtte Boevé, bestuurder WSKO. “De vijftien scholen geven zelf invulling aan de pannenkoekdag, dus die is op elke school anders. Er zijn heel mooie initiatieven ontstaan!”

De leerlingen van Waalcampus in ‘s-Gravenzande mogen gebruikmaken van het grote kooklokaal van ISW Sweelincklaan. De opa’s en oma’s van de kinderen zijn uitgenodigd om te komen proeven, terwijl zij oud-Hollandse spellen spelen. En met de jongste kinderen gaan ze op bezoek in een verzorgingstehuis, om daar met de ouderen de pannenkoeken te eten. Ook de Joannesschool in Naaldwijk doet mee. Samen met de Bernadetteschool gaan de groepen 7/8 pannenkoeken bakken. De opa’s en oma’s van de leerlingen komen op school eten. Daarna is het tijd voor gezelschapsspellen.

De leerlingen van WSKO de Andreashof in Kwintsheul gaan samen met vrijwilligers van Vitis en Westland Ontmoet bakken in dorpshuis de Kastanjehof. Een veertigtal Heulenaren zijn uitgenodigd voor een pannenkoekenlunch. Irma Smits, directeur basisschool Andreashof, vertelt: “Kwintsheul is een kleine gemeenschap. Met het oog daarop is het helemaal leuk om met jong en oud een gezellige activiteit te ondernemen; het zorgt voor mooie momenten.”

Gezonde pannenkoek
Favoriet bij de meeste kinderen is de traditionele pannenkoek met veel stroop en poedersuiker. Kan een pannenkoek ook gezond én lekker zijn, vroegen Floris en Roos, beiden 8 jaar, zich af? Ze hebben de hulp van Stan Browney ingeschakeld. De Westlandse Stan is bekend van zijn sportvideo’s op Youtube en weet veel van gezonde voeding. Het drietal heeft samen een gezonde én lekkere pannenkoek gebakken, en alle leerlingen van WSKO uitgedaagd om een eigen variant te bedenken!

Nationale Pannenkoekdag
Op 8 maart vindt de 17de editie van de Nationale Pannenkoekdag plaats. Meer dan 1.700 basisscholen door het hele land bakken stapels pannenkoeken voor opa’s, oma’s en ouderen in verzorgingshuizen. De Nationale Pannenkoekdag wordt mogelijk gemaakt door Tefal, Koopmans en Blue Band. Naast de communicatie en organisatie richting scholen, zorgen zij dat de deelnemende basisscholen startpakketten krijgen met de benodigde ingrediënten voor een pannenkoek maal voor ouderen.