Scholen weer dicht (Corona) - WSKO

Scholen weer dicht

Het coronavirus grijpt opnieuw razendsnel om zich heen. In de ziekenhuizen en verpleeghuizen groeit het aantal patiënten elke dag en dat heeft zijn weerslag op de zorg. Helaas is de bron van een besmetting niet altijd te herleiden. Maar wat wel duidelijk is: hoe meer contacten, hoe meer besmettingen. Om de zorg toegankelijk te houden, moet de overheid ingrijpen en maatregelen invoeren die contacten tot een minimum beperken. Nederland gaat vanaf dinsdag 15 december tot ten minste dinsdag 19 januari in een strenge lockdown. 

Scholen gaan dicht om ouders thuis te laten werken en op die manier de contacten te beperken. Bij WSKO hebben wij alles gereed staan om online lessen te kunnen verzorgen. Bij de meeste scholen zijn schriften, werkboeken en andere oefenmaterialen meegegeven. Ook de chromebooks zijn door de kinderen mee naar huis genomen zodat zij thuis in Google Classroom kunnen inloggen en hun werk kunnen doen. Leerkrachten bellen in via Google Meet of Hangouts en kunnen op die manier contact hebben met hun leerlingen en live instructies geven. 

Al het personeel van WSKO is druk bezig om het onderwijs op afstand zo goed mogelijk in te richten. Vanzelfsprekend betreuren wij deze situatie, maar we hebben er alle vertrouwen in dat het ons ook deze keer weer gaat lukken om kinderen het onderwijs te bieden dat zij verdienen. Samen komen we hier weer doorheen. Natuurlijk zijn er kinderen die extra zorg en aandacht nodig hebben tijdens de weken van lockdown. Deze kinderen zijn bij de scholen en onze intern begeleiders duidelijk in beeld en met deze kinderen zullen, waar nodig, extra contactmomenten zijn. 

Wij willen iedereen vragen om begrip en geduld. Alleen met wederzijds respect kunnen we hier doorheen komen. Alvast bedankt voor uw medewerking en wij wensen u, ondanks alles, gezellige dagen en een liefdevol en gezond nieuwjaar. 

Voor meer informatie over de lockdown verwijzen wij u naar de website van de Rijksoverheid