Vacature directeur WSKO De Achtsprong - WSKO

Vacature directeur De Achtsprong

Dienstverband: fulltime, 40 uur (1,0 fte)
Ingangsdatum: vanaf het nieuwe schooljaar, of eerder indien mogelijk
Standplaats: De Lier
Sluitingsdatum: 9 mei 2022

Heb jij enkele jaren ervaring opgedaan in de functie van schoolleider/directeur en kijk je uit naar een nieuwe werk- en leeromgeving om jezelf uit te dagen en jouw kennis en kunde in een andere werkomgeving toe te passen? Wil jij jouw leiderschap toevoegen aan een enthousiast, loyaal en hardwerkend team? Wil jij schoolleider zijn van een school in het Westland met ongeveer 400 leerlingen en een gloednieuw schoolgebouw? Wil je samen met team en ouders werken aan een fijne schooltijd waarin kinderen zich optimaal kunnen ontwikkelen?

Werk je graag in een middelgroot bestuur met 16 collega-locaties, waar een diversiteit aan onderwijs wordt geboden? Houd je ervan om je op je directe schoolomgeving te richten en de samenwerking op te zoeken met onze naaste collega-scholen en het samenwerkingsverband?

Wij zijn op zoek naar een schoolleider die uitgaat van gelijkwaardigheid, partnerschap en samenwerken. Een leidinggevende die doelgericht en ambitieus is om brede ontwikkeldoelen en leeropbrengsten aan elkaar te verbinden. Iemand die sterk is in het naar boven halen van de kwaliteiten van collega’s en de leerlingen. Houd je daarbij het overzicht en deel je het leiderschap met gedreven mensen. Enthousiast over deze vacature en is deze functie echt wat voor jou? Motiveer ons dan om met jou in gesprek te gaan!

Wat ga je doen?

Samen met het team neem je de volgende stap om de kwaliteit van ons onderwijs te versterken. In een korte periode heeft het team onder leiding van een interim directeur grote stappen gezet om de basiskwaliteit te versterken. In oktober 2022 zal de school weer worden bezocht door de onderwijsinspectie. Als schoolleider vragen we je de leiding te nemen om onze onderwijsvisie te verfijnen en te concretiseren. Je brengt de kwaliteiten in het team aan de oppervlakte en je zet deze optimaal in. Je vertaalt visie naar doelen en je richt de te nemen processtappen in. Daarna geef je actief sturing aan de uitvoering van het proces door de grote lijn te bewaken en je collega's te stimuleren en te faciliteren. Je verbindt, je weet leerkrachten en leerlingen mee te nemen in het leerproces van de school. In het team hebben we verschillende experts die samen met jou leiding geven aan de onderwijsontwikkeling, jij benut deze wisselwerking van halen en brengen. Op de Achtsprong bevorderen we de actieve ouderbetrokkenheid en ouderparticipatie. Daarbij communiceren we open en transparant; de deur van de Achtsprong staat altijd open. Om dit te behouden communiceer je transparant en open. De deur van De Achtsprong staat altijd open.

Wat neem je mee?

● Enkele jaren werkervaring als schoolleider;
● Je kunt ruimte bieden om samen te ontwikkelen maar ook daadkrachtig de stip op de horizon bewaken.
● Een heldere kijk op de professionele rollen van een directeur en je weet deze flexibel in te zetten;
● Ervaring in het vormen van een vernieuwende werk- en leeromgeving;
● Je bent analytisch sterk;
● Jouw leiderschapsstijl is coachend en verbindend; Je bent communicatief sterk en in staat de juiste toon te treffen in uiteenlopende situaties;
● Gedrevenheid om samen te werken en het onderwijs van WSKO in Westland iedere dag nog leuker en nog beter te maken voor alle kinderen.

Wat bieden wij jou?

● Salaris, pensioenregeling en arbeidsvoorwaarden volgens de CAO PO;
● Schaal D12, Directeur (FuwaSys PO);
● We hebben de intentie voor onbepaalde tijd samen te gaan werken, daarbij start het dienstverband met een contract voor bepaalde tijd. We houden het goede gesprek met elkaar en na de periode voor bepaalde tijd besluiten we gezamenlijk over het voortzetten van het dienstverband;
● Een inwerktraject waarbij we je meenemen in de WSKO en je wegwijs maken in onze koers, systemen, teams, servicebureau en ontwikkelingen;
● Secundaire arbeidsvoorwaarden: eindejaarsuitkering, wettelijk- en bovenwettelijk verlof, professionaliseringsuren, vakantiegeld, jaarlijkse uitkering dag van de leerkracht, fietsplan en sportschoolabonnement;
● Een team collega directeuren waar op elk gebied een sparringpartner te vinden is;
● Een bestuur en servicekantoor waaruit expertise op het gebied van Kwaliteit, Onderwijs, Financiën, HRM en ondersteuning geboden wordt;
● Een gezellig en loyaal team van collega’s op de locatie. Een team dat houdt van hard werken en van een dosis humor op zijn tijd.

Over WSKO

Westlandse Stichting Katholiek Onderwijs (WSKO) is met ongeveer 5.200 leerlingen op 17 basisscholen een van de drie onderwijsorganisaties voor basisonderwijs in de gemeente Westland. De organisatie bestaat uit ca. 500 medewerkers, die vernieuwend werken aan het dagelijks onderwijs. WSKO staat voor vertrouwen, eigenaarschap en vooruitgang. Ons onderwijs is gericht op de toekomst, wat is terug te zien in het lesaanbod op de scholen waar ook veel aandacht wordt besteed aan de 21-eeuwse vaardigheden. Scholen werken niet alleen aan de ontwikkeling van kennis en vaardigheden van de kinderen, maar ook aan hun sociaal-emotionele ontwikkeling en persoonsvorming.

Over De Achtsprong

De Achtsprong is een gezonde, sportieve school. Trots zijn wij op de samenwerking met de kinderopvang ‘De Rode Ridder’. In april 2021 zijn wij met hen in een modern nieuw gebouw getrokken. Op termijn zal ook de oudbouw vernieuwd worden.
We hebben het afgelopen jaar hard gewerkt aan zicht op ontwikkeling, het versterken van de zorgcyclus en het samenwerkend leren als schoolteam door middel van doelenborden en collegiale consultaties. Het verhogen van onze opbrengsten vraagt onze aandacht.
Als team zijn wij open naar elkaar en willen we van elkaar leren. We bieden een veilig klimaat voor kinderen en onszelf. Wij zijn een school waar ieder kind welkom is! Bekijk de schoolwebsite voor meer informatie. 

Meer informatie en solliciteren

Spijtenburg werving en advies begeleidt WSKO in deze procedure. Wil je solliciteren? Stuur je motivatie z.s.m. aan de WSKO benoemingsadviescommissie (BAC) via s.vanbladel@spijtenburg.nl. Benoeming vanaf het nieuwe schooljaar, of eerder indien mogelijk.