Vacature directeur WSKO De Achtsprong - WSKO

Vacature directeur De Achtsprong

Dienstverband: fulltime, 40 uur (1,0 fte)
Ingangsdatum: 1 februari 2023
Standplaats: De Lier
Sluitingsdatum: 30 oktober 2022

Heb jij enkele jaren ervaring opgedaan in de functie van schoolleider/directeur en kijk je uit naar een nieuwe werk- en leeromgeving om jezelf uit te dagen? Wil jij jouw leiderschap toevoegen aan een enthousiast, loyaal en hardwerkend team? 

Dan is de vacature van schoolleider bij de WSKO school De Achtsprong met ongeveer 400 leerlingen en een gloednieuw schoolgebouw een uitgelezen kans!

Wil je samen met team en ouders werken aan een fijne schooltijd waarin kinderen zich optimaal kunnen ontwikkelen? En houd je ervan om je op je directe schoolomgeving te richten en de samenwerking op te zoeken met onze naaste collega-scholen en het samenwerkingsverband? 

Lees dan hieronder verder wat je gaat doen. 

 

Wat ga je doen?

In het afgelopen jaar heeft het team onder leiding van een interim directeur grote stappen gezet om de basiskwaliteit te versterken. Deze inspanningen zijn gezien en gewaardeerd door de inspectie met een voldoende! 

Samen met het team neem je de volgende stap om de kwaliteit van ons onderwijs te versterken. Als integraal schoolleider kun je o.a. aan de volgende taken denken:

 • leiding nemen om de visie van de Achtsprong om te zetten in een gedragen schoolplan met concrete en ambitieuze doelen;
 • het inrichten van de te nemen processtappen;
 • het bewaken van de grote lijn en je collega's te stimuleren en te faciliteren.
 • het aan de oppervlakte krijgen van de kwaliteiten in het team en deze optimaal inzetten;
 • het verbinden van leerkrachten, leerlingen en hun ouders mee te nemen in het leerproces van de school;
 • het managen van hoge verwachtingen en hier lenig mee omgaan. Dat wil zeggen met open oog en oor voor de weerbarstige werkelijkheid en daarbij een warm hart voor alle mensen die verbonden zijn aan de gemeenschap.


In het team hebben we verschillende experts die samen met jou leiding geven aan de onderwijsontwikkeling. Op de Achtsprong bevorderen we de actieve ouderbetrokkenheid en ouderparticipatie. Daarbij communiceren we open en transparant; de deur van de Achtsprong staat altijd open. 

Wat neem je mee?

Wij zijn op zoek naar een schoolleider die uitgaat van gelijkwaardigheid, partnerschap en samenwerken. Een leidinggevende die doelgericht en ambitieus is om brede ontwikkeldoelen en leeropbrengsten aan elkaar te verbinden. Iemand die sterk is in het naar boven halen van de kwaliteiten van collega’s en de leerlingen. Daarbij houd je het overzicht en deel je het leiderschap met gedreven mensen. Hiervoor beschik jij over:

 • kennis van (basis)onderwijs en ervaring met integraal leiding geven;
 • een persoonlijkheid die stevig staat. Niet persé vanuit lange ervaring als directeur, maar bijvoorbeeld vanuit persoonlijkheid en brede bagage;
 • ervaring met ruimte bieden om samen te ontwikkelen en tevens daadkrachtig de stip op de horizon bewaken;
 • een heldere kijk op de professionele rollen van een directeur en je weet deze flexibel in te zetten; 
 • een coachende en verbindende leiderschapsstijl; 
 • analytische vaardigheden; 
 • een sterke en transparante communicatieve houding, die de juiste toon treft in uiteenlopende situaties; 
 • een gedrevenheid om samen te werken en het onderwijs van WSKO in Westland iedere dag nog leuker en nog beter te maken voor alle kinderen. 

Wat bieden wij jou?

Een salaris, pensioenregeling en arbeidsvoorwaarden volgens de CAO PO. 

 • Een inschaling in D12; 
 • Bij gebleken geschiktheid een contract voor onbepaalde tijd. Je start met een dienstverband voor bepaalde tijd.
 • Secundaire arbeidsvoorwaarden: eindejaarsuitkering, wettelijk- en bovenwettelijk verlof, professionaliseringsuren, vakantiegeld, jaarlijkse uitkering dag van de leerkracht, fietsplan en sportschoolabonnement. 
 • Een ambitieus en loyaal team van collega’s op de locatie. Een team dat houdt van hard werken en van een dosis humor op zijn tijd. 
 • Een inwerktraject waarbij we je meenemen in de WSKO en je wegwijs maken in onze koers, systemen, teams, servicebureau en ontwikkelingen; 
 • Een team collega directeuren waar op elk gebied een sparringpartner te vinden is; 
 • Een bestuur en servicekantoor waaruit expertise op het gebied van Kwaliteit, Onderwijs, Financiën, HRM en ondersteuning geboden wordt.

Over De Achtsprong

De Achtsprong is een gezonde, sportieve school. Trots zijn wij op de samenwerking met de kinderopvang ‘De Rode Ridder’. In april 2021 zijn wij met hen in een modern nieuw gebouw getrokken. Op termijn zal ook de oudbouw vernieuwd worden. We hebben het afgelopen jaar hard gewerkt aan zicht op ontwikkeling, het versterken van de zorgcyclus en het samenwerkend leren als schoolteam door middel van doelenborden en collegiale consultaties. De aandacht die wij geven aan onze opbrengsten moeten we vasthouden.

Als team zijn wij open naar elkaar en willen we van elkaar leren. We bieden een veilig klimaat voor kinderen en onszelf. Wij zijn een school waar ieder kind welkom is! Bekijk de schoolwebsite voor meer informatie. 

Over WSKO

Westlandse Stichting Katholiek Onderwijs (WSKO) is met ongeveer 5.200 leerlingen op 17 basisscholen een van de drie onderwijsorganisaties voor basisonderwijs in de gemeente Westland. De organisatie bestaat uit ca. 500 medewerkers, die vernieuwend werken aan het dagelijks onderwijs. WSKO staat voor vertrouwen, eigenaarschap en vooruitgang. Ons onderwijs is gericht op de toekomst, wat is terug te zien in het lesaanbod op de scholen waar ook veel aandacht wordt besteed aan de 21-eeuwse vaardigheden. Scholen werken niet alleen aan de ontwikkeling van kennis en vaardigheden van de kinderen, maar ook aan hun sociaal-emotionele ontwikkeling en persoonsvorming. 

Werk je graag in een middelgroot bestuur met 16 collega-locaties, waar een diversiteit aan onderwijs wordt geboden? Solliciteer dan op de vacature van directeur op BS De Achtsprong.

Enthousiast geworden?

Wij ook naar jou! Spijtenburg werving en advies begeleidt WSKO in deze procedure. Wil je solliciteren? Stuur je motivatie uiterlijk zondag 30 oktober 2022 aan de leden van de benoemingsadviescommissie via s.vanbladel@spijtenburg.nl. De selectiegesprekken met de commissieleden vinden plaats in de tweede en derde week van november om voor 30 november de procedure af te ronden. Benoeming per februari 2023 of zoveel eerder als mogelijk.