Van mbo naar pabo - WSKO

Van mbo naar pabo

Werken en in opleiding

In januari 2021 starten wij met de werving van een aantal nieuwe collega’s die na het behalen van hun mbo-4 diploma de pabo in deeltijd willen gaan doen. WSKO betaalt dan de opleiding en je gaat minimaal 3 dagen aan het werk op een van de WSKO-scholen als onderwijsassistent en je loopt een dag stage. Twee avonden of een dag in de week ga je naar de pabo Thomas More Hogeschool in Rotterdam,  https://www.thomasmorehs.nl/studeren/deeltijdopleiding/deeltijd-pabo-4-jaar.html

Wanneer je al in het bezit bent van een diploma mbo4-onderwijsassistent en je bent werkzaam in het basisonderwijs, dan is het mogelijk dat je de deeltijdopleiding versneld in drie jaar kunt afronden. Om te bepalen of versnelling voor jou een mogelijkheid is, moet je een instroom-assessment doen bij de Thomas More Hogeschool. Deze bestaat onder andere uit de toelatingstoetsen (verplicht voor iedereen die een versnelling wil doen) een taal- en rekentoets en een capaciteitentoets.

Selectieprocedure

De selectieprocedure wordt zorgvuldig uitgevoerd. We doorlopen een aantal stappen waarin we samen bepalen of deze baan echt bij jou past. Als deze procedure goed is verlopen, start je in augustus 2021 met het traject. De procedure is als volgt:

Als je naar aanleiding van je motivatiebrief en cv wordt geselecteerd, zetten we de volgende stappen:

  • Gesprek met de personeelsadviseur van WSKO;
  • Toelatingstoetsen op de pabo voor de vakgebieden aardrijkskunde, geschiedenis en natuur & techniek;
  • De mogelijke versnelling van de pabo en de bijbehorende toelatingstoetsen bespreek je op de pabo zelf.

Arbeidsvoorwaarden

Gedurende het traject kom je in dienst bij WSKO en word je betaald als onderwijsassistent (schaal 4) voor de dagen die je werkt. Je wordt intensief begeleid, zodat je het vak van leerkracht goed in de vingers krijgt. WSKO betaalt alle studiekosten, inclusief (verplichte) literatuur. Je krijgt een baangarantie na het succesvol doorlopen van de opleiding.

Belangstelling?

In januari 2021 volgt de aanmeldingsprocedure. Hou onze website dus goed in de gaten!