Vacature leerkracht unit onderbouw De Aventurijn - WSKO

Vacature leerkracht unit onderbouw De Aventurijn

Groep: Unit onderbouw
Dienstverband: parttime (0.4250 wtf)
Ingangsdatum: 1 augustus 2023
Standplaats: Maasdijk

De edelsteen Aventurijn glinstert, straalt. De Aventurijn stimuleert en beschermt. De Aventurijn motiveert je je dromen waar te maken. Onze droom is het vinden van een leerkracht, met dezelfde eigenschappen als deze edelsteen.   

Ons team is samengesteld uit 13 onderwijsprofessionals die samen bijdragen aan de leergroei van de kinderen en elkaar. We werken sinds 2019 in Units en blijven de onderwijsorganisatievorm ontwikkelen passend bij onze onderwijsvisie om aan te sluiten bij de leerbehoefte van onze leerlingen We coachen en ondersteunen hen om steeds een volgende stap te zetten. De leerkracht is bij ons op school een coachend en samenwerkingsgericht. Je werkt hier nooit alleen. 

Daarbij straalt onze school rust en ruimte uit. 

In de Units zijn meerdere leerjaren gemengd. Je begeleidt het groeps- en individuele ontwikkelproces, waarbij je kan differentiëren tussen niveaus een leeftijdssamenstelling. Je maakt effectief gebruik van de open ruimte om zelfstandig  en samenwerken te stimuleren, waarbij je ook in kleine samenstellingen activerende instructies geeft en flexibel met de methode kan omgaan. 

Kinderen krijgen de ruimte om te proberen.
Wij coachen om te reflecteren, waarvan een kind kan leren en zelf nieuwe doelen durft te stellen.

Wat ga je doen?

Binnen de Unit Onderbouw ben je met een andere collega’s samen verantwoordelijk voor alle kinderen binnen de Unit. Jullie werken nauw samen, waarbij je elke dag de ontwikkeling van de leerlingen bespreekt en op basis daarvan de inhoud van de volgende dag bepaalt. Je ziet de leerlingen en kent hen door en door. Je coacht je mentorleerlingen en geeft hen vertrouwen om hun volgende stap in hun leerproces te kunnen maken en geeft hen de ruimte om eigenaarschap te kunnen oppakken. Daarnaast draag je je steentje bij aan de ontwikkeling van de organisatie, maar word je daar ook zelf in begeleid. 

Wat neem je mee?

 • Jezelf! Je herkent jezelf in de volgende eigenschappen: positief, enthousiast, nieuwsgierig en eigenwijs, ontwikkelingsgericht, kansen benutten, open en transparante houding. 
 • Onderwijsbevoegdheid voor primair onderwijs;
 • Je hebt aandacht en zicht op de direct betrokkenen van de leerlingen;
 • Je kijkt er naar uit in een klein dorp het verschil te maken en ouderbetrokkenheid is een logisch gemeengoed voor jou;

Wat krijg je van ons?

 • Salaris, pensioenregeling en arbeidsvoorwaarden conform CAO PO. 
 • Tijdelijke aanstelling met uitzicht op een vast contract;
 • Een werkgever die gericht is op vitaliteit, plezier in je werk en professionalisering, 
 • Secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een fietsplan,  korting op sportschoolabonnement en de Vitality app;
 • Ontwikkelingsmogelijkheden via Groeikracht Westland;
 • Fijne collega’s en inbreng eigen ideeën en initiatieven;
 • Fijne, warme werkomgeving en toffe collega’s; de inhoud van deze vacature kun je echt zien en ervaren op De Aventurijn!

Over De Aventurijn

De Aventurijn is een kleine school van 115 leerlingen gelegen in Maasdijk. In het gebouw zijn open ruimtes gecreëerd waarin kinderen de ruimte krijgen om zich vrijuit te bewegen. De Aventurijn is een school volop in ontwikkeling. Ieder teamlid krijgt de ruimte om bij te dragen aan deze ontwikkeling. We volgen geen vast onderwijsconcept, maar passen ons onderwijs aan aan de (leer)behoeften van onze leerlingen. Het motto van de Aventurijn: Samen werken aan de basis. Bekijk de schoolgids voor nog meer info.

Informatie en solliciteren

Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Cindy Roeling, directeur van de Aventurijn. Zij is bereikbaar via mailadres c.roeling@wsko.eu.

Wil je solliciteren? Dan zien we jouw motivatie voor deze functie en school (met cv) graag tegemoet. Deze kun je sturen naar Cindy Roeling via het mailadres hierboven. Een dag meedraaien in de Unit Onderbouw zal onderdeel zijn van de sollicitatieprocedure.