Vacature Mariaschool onderbouw parttime-fulltime - WSKO

Vacature leerkracht onderbouw Mariaschool 

Groep: 1 (instroomklas nieuwe kleuters)
Dienstverband: parttime/fulltime (0,5-1,0 wtf)
Ingangsdatum: jan/feb 2023
Standplaats: Wateringen

De basis voor goed onderwijs is veiligheid en een fijne sfeer. Bij de Mariaschool wordt hier veel aandacht aan besteed. We houden op school rekening met elkaar en respecteren elk kind om wie hij is met zijn eigen kwaliteiten. We vinden het belangrijk dat kinderen zich mede verantwoordelijk voelen voor hun omgeving en hun eigen leerproces. Door kinderen bij dit leerproces te betrekken en zelf keuzes te laten maken, vergroten we de autonomie.

Kinderen werken op de Mariaschool zowel klassikaal als groepsdoorbroken. Wij vinden het belangrijk dat kinderen op hun eigen niveau kunnen en mogen werken. Ook samenwerking wordt gestimuleerd. Daar gebruiken wij o.a. diverse werkvormen van coöperatief leren voor.

Wat ga je doen?

We verwachten een flinke groei in het aantal jonge leerlingen en daarom starten we in jan/feb 2023 een instroom kleutergroep. Ga jij het verschil maken op WSKO de Mariaschool? Wij zoeken een groepsleerkracht of ervaren onderwijsassistent voor groep 1. De instroomgroep start met 5 kleuters en zal eindigen rond 15-20 kinderen. Het is jouw taak om de nieuwe kleuters wegwijs te maken in de school en rustig te laten wennen het schoolritme. Plezier staat voorop en je biedt de kinderen vooral spelende leervormen aan.

We vinden het belangrijk dat kinderen willen leren. Dit hoeft niet altijd volgens uitgestippelde paden. Je kijkt goed naar wat er speelt in de klas en waar behoefte aan is. Je betrekt kinderen bij hun eigen leerproces en maakt hen nieuwsgierig naar meer. Samen met collega’s kijk je naar mogelijkheden waarmee je het onderwijs zo inricht dat leerlingen geboeid zijn. Daarbij heb je ook aandacht voor elk individueel kind. Je bent in staat om een goede werksfeer te creëren en kinderen spelende wijs dingen te leren. Je laat ze zelf op zoek gaan naar de antwoord op hun vraag en reikt daarbij hulpmiddelen aan.

Naast de instroomgroep zijn er al 3 kleutergroepen op onze school.

Wat neem je mee?

 • Onderwijsbevoegdheid voor primair onderwijs;
 • Relevante werkervaring in het onderwijs, opgedaan in de praktijk of tijdens stage;
 • Je hebt affiniteit met kinderen in de kleuterleeftijd;
 • Je bent toegankelijk richting kinderen en ouders;
 • Je bent flexibel, enthousiast en oplossingsgericht;
 • Je werkt volgens de pijlers van de school: verantwoordelijkheid, samenwerken en uitgaan van verschillen.

Wat bieden wij jou?

Wij bieden een school met een fijn klimaat voor de leerkrachten, kinderen en ouders. Een team dat gezamenlijk werkt aan onderwijsvernieuwing en kinderen die van en met jou willen leren!

 • Salaris, pensioenregeling en arbeidsvoorwaarden conform CAO PO. Inschaling is afhankelijk van opleiding en ervaring;
 • Tijdelijke aanstelling met uitzicht op een vast contract, binnen de Mariaschool of WSKO;
 • Secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een fietsplan en sportschoolabonnement;
 • Ontwikkelingsmogelijkheden via GroeiKracht Westland;
 • Begeleiding om je te ondersteunen en snel thuis te voelen op onze school;
 • Fijne collega’s en inbreng eigen ideeën en initiatieven.

Over de school

Op de Mariaschool werken we vanuit rust, structuur en duidelijkheid. Dat merk je als je ons gebouw binnenloopt. We staan voor goed onderwijs aan de basis; de focus ligt op de kernvakken met daarnaast expliciet aandacht voor de sociale en executieve vaardigheden. In groep ½ staan veiligheid, zelfstandigheid en leren door spelen centraal in ons aanbod. Lees hier meer over onze school.

Informatie en solliciteren

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Debby Haring, directeur van de Mariaschool. Zij is bereikbaar via mailadres d.haring@wsko.eu of telefoonnummer 06-508 051 28. Wil je solliciteren? Stuur je motivatie en cv naar Debby Haring via het eerder genoemde mailadres. We zien jouw sollicitatie graag tegemoet!