Vacature St. Jozefschool Schipluiden groep 8 - WSKO

Leerkracht midden-/bovenbouw St. Jozefschool Schipluiden 

Groep: 5 en/of 8
Dienstverband: parttime/fulltime (0,4250-1,000 wtf)
Ingangsdatum: 1 augustus 2023
Standplaats: Schipluiden
Sluitingsdatum: 11 juni 2023

St. Jozefschool in Schipluiden is een traditionele school met oog voor het individuele kind. Wij zijn nu 1,5 jaar in ontwikkeling richting een Leren Zichtbaar Maken school. Wij zoeken een enthousiaste teamplayer met affiniteit voor de bovenbouw die graag samen verder ontwikkelt en leerlingen betrekt bij hun leerproces. Een initiatiefrijke leerkracht met vernieuwende ideeën is van harte welkom. Er zijn binnen ons team ook mogelijkheden om werkzaamheden uit te breiden met taken, zoals ICT-er of schoolcoördinator. Denk jij deze persoon te zijn? Lees vooral verder!

Wat ga je doen? 

In de klas weet jij de sfeer te bepalen en zorg je voor een prettige, veilige omgeving. Je voelt je betrokken bij de ontwikkeling van leerlingen en helpt hen hun eigen interesses maximaal te ontplooien. Kinderen krijgen van jou de ruimte om zichzelf te zijn en je toont oprechte belangstelling voor hen en hun thuissituatie. Bovendien geloof je in de kwaliteiten en talenten van elk kind. Je hebt vertrouwen en reikt hulpmiddelen aan waarmee je kinderen uitdaagt nét dat beetje meer uit zichzelf te halen. 

Omdat we ons de komende jaren verder verdiepen in Leren Zichtbaar Maken en onderwijsontwikkeling, zoeken we iemand die hierover wil meedenken. Ons team is warm, toegankelijk en betrokken en het is fijn als jij je hier ook prettig bij voelt. We zien onszelf als partners van ouders als het gaat om de opvoeding en ontwikkeling van kinderen. Je vindt het een uitdaging om na te denken over een goede afwisseling tussen klassikaal onderwijs en andere werkwijzen. Je denkt in oplossingen en bent bereid om het verschil te maken in het onderwijs aan de kinderen op de St. Jozefschool.

Wat neem je mee

 • Onderwijsbevoegdheid voor primair onderwijs;
 • Affiniteit met bovenbouw;
 • Een positieve instelling en bereidheid om te leren en te ontwikkelen;
 • Draagkracht voor passend onderwijs;
 • Een flink portie enthousiasme en zichtbaar plezier in werken met kinderen;
 • Geduld en doorzettingsvermogen;
 • Relevante werkervaring in het onderwijs, opgedaan in de praktijk of tijdens stage. 

Wat krijg je van ons

 • Salaris, pensioenregeling en arbeidsvoorwaarden conform CAO PO. Inschaling is afhankelijk van opleiding en ervaring;
 • Tijdelijke aanstelling met uitzicht op een vast contract;
 • Secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een fietsplan, vitality app en korting op een sportschoolabonnement;
 • Ontwikkelingsmogelijkheden via Groeikracht;
 • Fijne collega’s en inbreng eigen ideeën en initiatieven. 

Over de Jozefschool

De Jozefschool is warm en gezellig; een echte dorpsschool met grote ouderbetrokkenheid. De school biedt een prettige en rustige werkomgeving. Het schoolgebouw is heel karakteristiek met een mooi centraal gelegen schoolplein. De school biedt veel mogelijkheden voor zelfstandig werken en bewegend leren. Bij de St. Jozefschool zijn verbinding, respect, verantwoordelijkheid en inspiratie belangrijke kernwaarden. Lees hier meer over onze school.

In de loop van het schooljaar ontstaat de mogelijkheid om het lesgeven uit te breiden met de taak van Onderwijskundig ICT-er. Er zijn ook mogelijkheden om de taak schoolcoördinator in te vullen. Heb je interesse, geef dit aan.

Over WSKO

WSKO St. Jozefschool Schipluiden is sinds 2019 onderdeel van de Westlandse Stichting Katholiek Onderwijs (WSKO). WSKO biedt een inspirerende werkomgeving met zelfsturende teams, leerkrachten die nadenken over hun vak en inspelen op veranderingen in de maatschappij. WSKO benut de kwaliteiten van medewerkers en heeft positieve naamsbekendheid door vakkundige leerkrachten die kwalitatief onderwijs bieden op 17 basisscholen met ca. 5.200 leerlingen. Er werken ongeveer 600 onderwijsprofessionals, die zich richten op een toekomstgerichte ontwikkeling van het kind. Wij geloven erin dat bij scholen van WSKO kinderen groeien in zelfstandigheid en zelfredzaamheid door het ontwikkelen van basiskennis en -vaardigheden. Dat kinderen leren zichzelf kennen en leren openstaan voor de ander om samen te leven in de wereld. Dit is de kern van onze identiteit, omdat deze bedoeling bijdraagt aan de menswording van onze leerlingen die ook in de katholieke traditie centraal staat. Deze pijlers leiden ons handelen:

 • Welkom zijn
 • Kind zien
 • Levensvragen stellen
 • De wereld ontdekken

Als we kinderen kunnen opleiden tot actieve burgers die zich niet alleen staande kunnen houden in de wereld waarin ze volwassen zullen zijn, maar daar ook een positieve bijdrage aan kunnen leveren, is ons werk geslaagd. Aandacht voor burgerschap verbindt de sterke basis en het leren openstaan om samen te leven. Burgerschapsonderwijs gaat voor ons over worden wie je bent. Dat is persoonsvorming, goed (voor)leven en samenleven. We zoeken naar de wij in dit ik-tijdperk.

Informatie en solliciteren

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Roxanne Rijneveen, directeur van de St. Jozefschool. Zij is bereikbaar op telefoonnummer 06-30171979 of 015-3808529. Wil je solliciteren op deze functie? Dan zien we jouw motivatie en cv z.s.m. tegemoet. Je kunt je sollicitatie sturen naar r.rijneveen@wsko.eu.