Omscholen/doorscholen - WSKO

WSKO en omscholen/doorscholen

 

Word Leerkracht!

WSKO werkt actief samen met  Thomas More Hogeschool in Rotterdam. De Thomas More biedt diverse varianten van opleidingstrajecten aan om je PABO diploma te behalen. 

Dit kan voltijd, deeltijd en in via Level Up: klik hier voor meer informatie. 

Wil jij een carrièreswitch of een volgende stap zetten in je loopbaan en voor de klas gaan staan? 

Wanneer je reeds een hbo- of een wo-bacheloropleiding hebt afgerond, kun je in werken en daarbij deeltijd de PABO opleiding volgen. Ook zijn er procedures om via zij-instroom de opleiding te volgen. Tot slot kun je ook met een MBO diploma via Level Up opgeleid worden tot Leerkracht.

We nodigen je uit de website van Thomas More te bezoeken en eventueel met hen contact op te nemen en de mogelijkheden te bespreken voor het behalen van een PABO diploma passend bij jouw persoonlijke situatie. Heb je vragen, twijfel dan niet contact op te nemen met onze medewerkers van personeelszaken via pz@wsko.eu.

Geef jij de voorkeur aan een andere opleider, geen probleem. Ook dan ben je van harte welkom om met ons werk- en opleidingsmogelijkheden te bespreken! 

Zij-instromer

Voor het schooljaar 2021 - 2022 hebben wij helaas geen plaatsen meer beschikbaar voor zij-instromers.

Zij instroom Traject

Om toegelaten te worden als zij-instromer moet je in ieder geval in het bezit zijn van een afgeronde hbo- of wo-bachelor. Ook volgt er een zij-instroomassessment in de vorm van een geschiktheidsonderzoek. De uitkomst van het geschiktheidsonderzoek bevat, naast het oordeel over je geschiktheid voor het zij-instroomtraject, ook een scholingsplan. In het scholingsplan staat beschreven welke onderdelen van de opleiding je nog moet behalen. Je volgt onderwijs binnen het programma van de verkorte deeltijdopleiding.

Bij een positieve uitkomst van het assessment, volg je het opleidingstraject via WSKO bij Thomas More Hogeschool in Rotterdam. 

Stage

Naast het werken op jouw ‘werkschool’ loop je één dag per week stage. Aan het einde van het semester loop je een hele week stage. Van de vier semesters voer je minstens 1 semester stage uit op een andere school dan je werkschool.

Arbeidsvoorwaarden 

Gedurende het traject kom je in dienst bij WSKO en word je betaald als lerarenondersteuner (schaal 7) voor de dagen die je op je werkschool bent. Je wordt intensief begeleid, zodat je het vak van leerkracht goed in de vingers krijgt. WSKO betaalt alle studiekosten, inclusief (verplichte) literatuur en het assessment. Je krijgt een baangarantie na het succesvol doorlopen van de opleiding.