NLP1 en NLP2 - WSKO

NLP1 en NLP2

Sinds een aantal jaren wordt de cursus NLP gegeven bij de WSKO. NLP,  oftewel Neuro-Linguïstisch Programmeren, is een model om effectief te communiceren en doelgericht te veranderen. Wat mooier gezegd: het is de studie van het mechanisme waar de mens gebruik van maakt bij het opdoen en genereren van subjectieve ervaringen, gedrag en communicatie. Dit mechanisme wordt via modellen in kaart gebracht en toegankelijk gemaakt. Hierdoor zijn wij in staat te begrijpen welke processen in ons brein spelen en hoe we dit kunnen veranderen.

Er zijn twee cursussen:
- NLP 1, bedoeld voor mensen die nog niet eerder een cursus NLP hebben gevolgd;
- NLP 2, bedoeld voor mensen die NLP 1 of elders de opleiding NLP practitioner hebben gevolgd.

Helaas zijn beide cursussen voor dit schooljaar als vol. Als je belangstelling hebt voor volgend schooljaar, kun je dit kenbaar maken bij Herman Riekert, die de cursus geeft (H.Riekert@bernadetteschool.wsko.nl). 

Inhoud van de cursus

In NLP 1 komt aan de orde waar NLP vandaan komt, van welke vooronderstellingen het uitgaat, er wordt aandacht besteed aan contactvaardigheden, zintuiglijke systemen, waarnemingsposities, het formuleren van persoonlijke veranderingsdoelen, associëren en dissociëren en doorvraagtechnieken. De cursus NLP 2 gaat verder waar NLP 1 is gebleven. De onderwerpen zijn in drie categorieën onder te verdelen:

  • Veranderen: spelen met (subjectieve) ervaringen en door herkadering deze anders/prettiger beleven en ankeren, oftewel gebruik maken van interne hulpbronnen om verandering voor elkaar tekrijgen.
  • Interne dilemma’s: greep krijgen op je gedachten en m.b.v. een metafoor interne dilemma’s oplossen.
  • Overtuigingen: herkennen en veranderen van niet-helpende overtuigingen.

Gevalideerd door het lerarenregister

Onze cursus NLP 1 is gevalideerd door het lerarenregister en gewaardeerd met 38 punten. De cursus NLP 2 is ingediend ter validatie.

Praktische informatie

NLP1 en NLP2 zijn voor dit schooljaar al vol. Als je interesse hebt voor volgend schooljaar, kun je dit aangeven bij Herman Riekert (H.Riekert@bernadetteschool.wsko.nl).

Praktische informatie:
De cursussen NLP 1 en NLP2 in 2018-2019:
Tijd:                             19.00 – 22.00 uur
Plaats:                         Vergaderzaal Westhof (WSKO) te Poeldijk
Data:                           nog nader vast te stellen 
Kosten:                        € 350,- per persoon

De cursus wordt gegeven door Herman Riekert. Hij heeft in september 2013 zijn studie tot gecertificeerd NLP-trainer met succes afgerond. Werkend in het basisonderwijs weet hij als geen ander hoe nuttig en toepasbaar NLP is in de dagelijkse omgang met mensen, of het nu leerlingen, collega’s of ouders zijn.

Aanmelden voor de cursus, na overleg met je directeur, bij Herman Riekert H.Riekert@bernadetteschool.wsko.nl (ook bij vragen)

Het aantal deelnemers voor beide cursussen is gemaximeerd op 15.

Aanwezigheid: mocht je graag willen meedoen maar voorzie je dat je een of enkele data niet kunt, schrijf je dan voor een volgende cursus NLP in (volgend schooljaar). Het programma bestaat uit slechts 8 bijeenkomsten en is zo gemaakt dat de onderwerpen voortbouwen op opgedane kennis uit de bijeenkomsten ervoor.