Klimopklas® - WSKO

Klimopklas®

Een aantal WSKO-scholen werkt met een Klimopklas®. In de Klimopklas® zitten leerlingen die meer uitleg of juist meer uitdaging nodig hebben, omdat ze bovengemiddeld presteren. Op deze manier krijgen leerlingen meer kansen om hun talenten te ontwikkelen. Er is voor de naam Klimopklas® gekozen, omdat elk kind op deze manier kan opklimmen naar het niveau dat bij hem of haar past. Omdat niet alleen de naam maar ook de aanpak uniek is, is de naam sinds begin 2012 zelfs een gedeponeerd handelsmerk en mag alleen worden gebruikt door WSKO-scholen.

Doorgaande leerlijn 

De leerlingen worden ingedeeld op niveau, ongeacht in welke klas zij zitten. Hoog- of meerbegaafde kinderen werken niet langer in losse projecten. Zij krijgen de leerstof in een doorgaande lijn aangeboden, wat betekent dat er een stijgende lijn in moeilijkheidsgraad zit. De leerlingen krijgen de instructie in de Klimopklas® van een speciale Klimopleerkracht. Daarna worden zij verder in de eigen groep door de groepsleerkracht begeleid.

Plezier

Waar kinderen het vroeger soms vervelend vonden om uit de klas te worden gehaald om extra hulp te krijgen, gaan de kinderen graag naar de Klimopklas®. Door de opzet en naamgeving is het onderscheid tussen kinderen die minder goed presteren en zij die bovengemiddeld presteren, er veel minder. In de Klimopklas mag je opklimmen, of je nu heel goed kunt leren of misschien iets minder dan anderen.